Πολιτικές ισότητας των φύλων ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και εθνικές πρακτικές
Έκπτωση
47%
Τιμή Εκδότη: 18.00
9.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
561640
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Gutenberg
Σελίδες:398
Επιμελητής:Στρατηγάκη, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:30/04/2009
ISBN:2229600112700
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο συλλογικός αυτός τόμος περιλαμβάνει άρθρα που εξετάζουν: (α) τις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατευθύνσεις των πολιτικών ισότητας οι οποίες διαμορφώθηκαν από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα κυρίως από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και (β) ορισμένες σημαντικές πτυχές των εθνικών πολιτικών ισότητας, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και σε εννέα ακόμα χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο). Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος EQUAPOL (FP5), το οποίο είχε αντικείμενο τις δημόσιες πολιτικές για την ισότητα των φύλων στην Ευρώπη, τροφοδότησαν τις συγκριτικές αναλύσεις του τόμου.
Έμφαση δίνεται στη στρατηγική της ένταξης της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές (gender mainstreaming) και ιδιαίτερα σε ορισμένα πεδία όπως τα δημόσια οικονομικά, η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η αγορά εργασίας και η απασχόληση. Παράλληλα, σε κεφάλαια του τόμου αναλύονται διεξοδικά οι βασικοί προβληματισμοί σχετικά με τους μηχανισμούς, τα εργαλεία και τις προϋποθέσεις άσκησης πολιτικής για την ισότητα των φύλων, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα.

Οι συγγραφείς των κεφαλαίων είναι ερευνήτριες, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες και ενεργά στελέχη των φορέων ισότητας και γυναικείων οργανώσεων. Ως εκ τούτου, συνδυάζουν την επιστημονική γνώση με την εμπειρική κατανόηση της ισότητας των φύλων και των περιορισμών που αντιμετωπίζουν οι σχετικές πολιτικές.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!