Ο λαϊκός πολιτισμός της Θράκης και η διαχείρισή του

Τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης» Αγγελική Γιαννακίδου
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 15.00
13.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
498723
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:72
Επιμελητής:Κούγκουλος, Θανάσης Β., Βαρβούνης, Μανόλης
Ημερομηνία Έκδοσης:15/04/2019
ISBN:9786185001452
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η έκδοση αποτυπώνει το Τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγελική Γιαννακίδου, που διοργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει την Προσφώνηση του Προέδρου του ΤΙΕ – Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη, καθώς και την εισήγησή του με τίτλο «Το “Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου”, ο θρακικός λαϊκός πολιτισμός και το ΔΠΘ». Επίσης, τις εισηγήσεις της Δρ. Λαογραφίας – Διδάσκουσας στο ΤΙΕ Νάντιας Μαχά-Μπιζούμη «Η αξιακή προσέγγιση του θρακικού λαϊκού πολιτισμού μέσα από τη διαχείριση των συλλογών του “Εθνολογικού Μουσείου Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου”», του Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Μέλους ΕΔΙΠ του ΤΙΕ Θανάση Κούγκουλου «Η Αγγελική Γιαννακίδου και η πολιτισμική ταυτότητα της Θράκης», της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Trakya University Merve K?zanl?k, της Αρχαιολόγου – Δρ. Μουσειολόγου Νάγιας Δαλακούρα «Το “Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου”: ένα μουσείο που διατηρεί την ιστορική μνήμη ζωντανή». Τέλος, την αντιφώνηση της Αγγελικής Γιαννακίδου με θέμα «Ο λαϊκός πολιτισμός της Θράκης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης».

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.«Το Εθνολογικό Μου­σείο Θράκης μέσα από τη φιλοσοφία που το διακατέχει και χάρη στη συνεργασία του με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ως πυλώνας της περιοχής συνεισφέροντας στη βιωσιμό­τητά της. Να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας ζωντανός οργανισμός, ένας χώρος έκφρασης της δημιουργικότητας ιδεών και συναισθημά­των αλλά και σύνδεσης των ανθρώπων. Για να συνεχίσει να υπάρχει ως ποιότητα και μουσειακή εμπειρία, ως ένα συμβολικό τοπόσημο στον χώρο της Θράκης, ως ένας “συμπυκνωτής ήπιας δύναμης” με επιρροή και εκτόπισμα στην κοινωνία, επιμένοντας να παράγει δη­μιουργικό έργο ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που εγείρονται από διάφορες συγκυρίες»

Αγγελική Γιαννακίδου, Πρόεδρος-Ιδρύτρια Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!