Ντοκουμέντα Βιοφιλοσοφίας

25 δοκίμια για την επιστήμη, την παιδεία, τον ανθρωπισμό, τον πολιτισμό και τη νόηση
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 29.68
22.26
Τιμή Πρωτοπορίας
+
457832
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Αρσενίδης
Σελίδες:368
Επιμελητής:Τριάρχου, Λάζαρος
Ημερομηνία Έκδοσης:11/5/2017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Από τις βιβλιογραφικές αναζητήσεις, από τα διδάγματα των δασκάλων μας, ακόμη και από συγκυρία ή τύχη, στον καθένα μας εντυπώνονται κάποια κείμενα ως αειθαλή, και επιθυμούμε να τα μοιραστούμε. Στο πνεύμα αυτό, οι στόχοι της παρούσας έκδοσης είναι, πρώτον, να αναδυθούν κείμενα με διαχρονικά νοήματα και, δεύτερον, να διαφωτισθεί η πορεία της επιστημονικής σκέψης μέσα από την παιδεία και τα βιώματα ερευνητών, άλλων περισσότερο και άλλων λιγότερο γνωστών στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Οι συγγραφείς προέρχονται από τις θετικές επιστήμες, τη βιοϊατρική, την ψυχολογία και τις νευροεπιστήμες. Κοινό παρονομαστή έχουν την ευαισθησία για τις ανθρώπινες υποθέσεις, τη σύνεση, τον ορθό λόγο και την προαγωγή μιας ανθρωπιστικής παιδείας. Στον εικοστό αιώνα έζησαν επιφανείς βιολόγοι και βιοχημικοί, οι οποίοι, με εφαλτήριο την εργαστηριακή έρευνα, εισέδυσαν στα αιώνια φιλοσοφικά και κοινωνικά προβλήματα. Πρωταγωνιστές αυτής της γεφύρωσης, της λεγάμενης βιολογικής φιλοσοφίας ή φιλοσοφικής βιολογίας, ήταν, μεταξύ άλλων, οι Julian Huxley, Albert Szent-Gyorgyi, Macfarlane Burnet, Roger Sperry και Christian de Duve. Στα επιλεγμένα δοκίμιά τους συζητούν τα μυστήρια του «κόσμου» και του «βίου», από το νόημα της ζωής και τις εξελικτικές ρίζες της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέχρι την πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση και την ειρήνη των λαών.
Τα είκοσι πέντε κεφάλαια του τόμου οργανώνονται σε πέντε ενότητες: επιστήμη, παιδεία, ανθρωπισμός, πολιτισμός και νόηση.
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Εκδότης:
Αρσενίδης
Σελίδες:
368
ISBN:
9789602532331
Επιμελητής:
Τριάρχου, Λάζαρος
Ημερομηνία Έκδοσης:
11/5/2017

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!