Μέθοδος προμελέτης ναυτικών συστημάτων με κινητήρες DIESEL

Σχήματα: 29
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 15.99
14.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
93801
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:128
Επιμελητής:Φραγκόπουλος, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1999
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Σκοπός αυτού του τεύχους είναι η παροχή οδηγιών, πρακτικών κανόνων και επιτρεπόμενων ορίων, κατάλληλων για χρήση στα προκαταρκτικά στάδια του σχεδιασμού ναυτικών συστημάτων ισχύος με κινητήρες Diesel για την πρόωση τυπικών εμπορικών πλοίων. Το τεύχος επιδιώκει να βοηθήσει τον σχεδιαστή στη χρήση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του κινητήρα, τα οποία παρέχουν οι κατασκευαστές, και να παρουσιάσει πρακτικές σχεδίασης συστημάτων.

Η προηγούμενη έκδοση του πρωτότυπου τεύχους ("Marine Diesel Power Plant Perfοrmance Practices", 1975) περιελάμβανε λειτουργικά χαρακτηριστικά για τύπους κινητήρων οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι εκείνη την εποχή. Η γρήγορη εξέλιξη του σχεδιασμού κινητήρων Diesel κατά τα τελευταία έτη οδήγησε σε κατασκευή κινητήρων, των οποίων τα λειτουργικά χαρακτηριστικά είναι συχνά αρκετά διαφορετικά από τα αντίστοιχα των παλαιότερων γενιών κινητήρων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την προσφορά από τους κατασκευαστές εκδ6σεων που αφορούν χαρακτηριστικά λειτουργίας των κινητήρων, καθιστά την τακτική της προηγούμενης έκδοσης λιγότερο αξιόπιστη και χρήσιμη. Ορισμένα γενικά στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί και στο τεύχος αυτό. Παρ όλα αυτά, ακόμη και σε πολύ αρχικά στάδια σχεδίασης, όταν δεν έχει ακόμη επιλεγεί κάποιος συγκεκριμένος κινητήρας, είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα, εάν χρησιμοποιηθούν στοιχεία από πρόσφατες προδιαγραφές που αφορούν τον γενικό τύπο της μηχανής που πρόκειται να εγκατασταθεί.

Οι εφαρμογές του τεύχους αυτού περιορίζονται, γενικά, σε συστήματα πρόωσης με βραδύστροφους κινητήρες Diesel με ζύγωμα και σε συστήματα με κινητήρες χωρίς ζύγωμα, οι οποίοι αποδίδουν ισχύ πέδης τουλάχιστον 100 bkW (b: brake = πέδη) ανά κύλινδρο, σε ταχύτητες περιστροφής έως 1200 RPM. Στην προσπάθεια να παρουσιαστούν δεδομένα με γενικευμένο τρ6πο, ασυνήθιστοι κινητήρες ή κινητήρες που δεν κατασκευάζονται πλέον δεν συμπεριελήφθησαν. Στο μεγαλύτερο μέρος, μόνον υπερπληρωμένοι κινητήρες εξετάζονται.
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
128
ISBN:
9789602545331
Επιμελητής:
Φραγκόπουλος, Χρήστος
Μεταφραστής:
Παπαδόπουλος, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1999

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!