Η φροντίδα του μωρού και του μικρού σας παιδιού

Από τη γέννηση ώς τα 5 του χρόνια- Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία
74009
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Ποταμός
Σελίδες:718
Επιμελητής:Παπαδάτος, Κωνσταντίνος
Μεταφραστής:Παπαδάτου, Δάφνη
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9789607563279


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Ο πολύτιμος αυτός τόμος που συμπυκνώνει την σύγχρονη επιστημονική έρευνα με την εμπειρία 75 κορυφαίων παιδιάτρων γύρω από όλα τα θέματα της φροντίδας του παιδιού, από τη γέννησή του έως την ηλικία των πέντε ετών, ετοιμάστηκε από την περίφημη για το επιστημονικό της κύρος Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία. Ο τόμος, γραμμένος με απλό και κατανοητό τρόπο, πλαισιώνεται από 350 σχέδια και διαγράμματα και προσφέρει όσες πληροφορίες χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε στο παιδί σας το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.


ΚΡΙΤΙΚΗ:

Μια προετοιμασία για τις πρώτες άγρυπνες νύχτες του μωρού και του μικρού παιδιού, για τις καθημερινές του κατακτήσεις στις εξερευνήσεις του νέου κόσμου, αλλά και για όλα τα στάδια της ανάπτυξής του αποτελεί το βιβλίο Η φροντίδα του μωρού και του μικρού σας παιδιού, της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας ­ μιας οργάνωσης που αριθμεί 53.000 γιατρούς παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών ειδικοτήτων. Η πρόσφατη ελληνική μετάφραση είναι βασισμένη στην τελευταία αναθεωρημένη αμερικανική έκδοση (καλοκαίρι 1998).

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος ενός τρίτομου έργου, το οποίο προσεγγίζει καθολικά τα ζητήματα που αφορούν τη βρεφική, τη νηπιακή, την προσχολική ηλικία, την ηλικία των 5-12 ετών και την εφηβεία. Αμερικανοί παιδίατροι καταθέτουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα υγείας, ανάπτυξης και ψυχολογίας του παιδιού, βασισμένοι στα πιο πρόσφατα πορίσματα της παιδιατρικής επιστήμης.

Οι αναγνώστες παρακολουθούν τις φάσεις ανάπτυξης του παιδιού, ημέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, με έμφαση στο φυσιολογικό και όχι στο σπάνιο και το παθολογικό. Έτσι ο νέος γονιός δεν επιβαρύνεται με επιπλέον άγχος από αυτό που ήδη έχει. Τα ζητήματα που απασχολούν τους συγγραφείς ξεκινούν από τα πιο απλά. Δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που εδώ και χρόνια φέρνουν αντιμέτωπους τους δυο γονείς και τους συγγενείς τους: Πρέπει να αφήνουμε το μωρό να κλαίει για να μην το κακομάθουμε ή οφείλουμε να ανταποκριθούμε αμέσως στο παράπονό του; Χρειάζεται το βρέφος καθημερινό μπάνιο ή όχι; Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη θέση ύπνου;

Παράλληλα δίνονται βασικές συμβουλές προληπτικής ιατρικής, παρέχονται πληροφορίες για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και ορισμένες χρήσιμες πρακτικές οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του παιδιάτρου. Επίσης ο Έλληνας αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι ίσως κάποια κεφάλαια δεν τον αφορούν, όπως οι απόψεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα άτομα που θα αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών των εργαζόμενων μητέρων. Τα θέματα, πάντως, δίνονται με τρόπο ιδιαίτερα εύληπτο σε συνδυασμό με σκίτσα ώστε να γίνεται η πληροφορία πλήρως κατανοητή ­ π.χ. για τη σωστή θέση θηλασμού, για τον τρόπο που πρέπει να γδύνουμε και να ντύνουμε το βρέφος, για τη διαδικασία του μπάνιου κτλ. Την ελληνική έκδοση επιμελήθηκε ο καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Παπαδάτος.

ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 14-03-1999

Κριτικές

Αναλύει το κάθετί αφορά την υγεία και ασφάλεια των παιδιών, βοηθάει στη μόνιμη απορία των γονιών "να πάω το παιδί στο νοσοκομείο;" ή "χρειάζεται να καλέσω το γιατρό;"

Πολύτιμος βοηθός τις άγρυπνες νύχτες και μεγάλο στήριγμα όταν μας πιάνει πανικός.σοφές συμβουλές και πολυ καλός οδηγός συμπεριφοράς.Κατερίνα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ. ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.

KALO EINAI NA TO DOKIMASETE AJIZEI

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!!!!!!!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!