Η επικοινωνιακή κατασκευή μιας πανδημίας

Ο SARS–CoV-2, τα μέσα και η κοινωνία
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 31.80
28.62
Τιμή Πρωτοπορίας
+
566979
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:452
Επιμελητής:Πλειός, Γιώργος, Σκαμνάκης, Αντώνης, Θεοχαρίδης, Σωτήρης
Ημερομηνία Έκδοσης:22/12/2021
ISBN:9789600237870
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Όταν η πανδημία COVID-19 έφτασε στην Ευρώπη, διαφάνηκε από νωρίς ότι οι επιπτώσεις της θα διατρέξουν οριζόντια και κάθετα το σύνολο της κοινωνικής ζωής. Διαφάνηκε ακόμα πως τα ΜΜΕ θα αποτελέσουν τον κατ’ εξοχήν μηχανισμό ενημέρωσης του κοινού για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της και έτσι έναν κομβικό μηχανισμό που θα επηρεάσει την εξέλιξη της ίδιας της πανδημίας. Το βιβλίο εξετάζει ακριβώς αυτό, πώς δηλαδή τα ΜΜΕ συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πανδημίας όχι μόνο ως κοινωνικού αλλά και ως επιδημιολογικού φαινομένου, δια της επιρροής τους επί των κοινωνικών συμπεριφορών.
Καταγράφεται όχι μόνο η ελληνική εμπειρία, αλλά και η εμπειρία από την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιαπωνία και την Ισπανία. Το περιεχόμενο του βιβλίου προέκυψε από αντίστοιχες έρευνες που ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και εγκλεισμού των κατοίκων στις οικίες τους (lockdown).
Ειδικότερα, το βιβλίο εξετάζει: τι πληροφορίες μετέδωσαν τα Μέσα για την προέλευση, τους τρόπους μετάδοσης τα συμπτώματα και τις συνέπειες από την εξάπλωση του SARS-CoV-2, τι πληροφορίες μετέδωσαν για τα μέτρα της πολιτείας, αλλά και για τα μέτρα ατομικής προστασίας και για τις αντιδράσεις επιστημόνων, πολιτών και συλλογικών φορέων απέναντι σε αυτά, πως κάλυψαν τις επιπτώσεις της πανδημίας και τη διαχείρισή της, πώς αποτύπωσαν με άξονα την πανδημία τη σχέση κράτους και πολιτών, πώς επηρέασαν την κοινωνική συνοχή, την εκπαίδευση και άλλους τομείς, και εντέλει ποιές ήταν οι επιπτώσεις της COVID-19 στο τοπίο των ίδιων των ΜΜΕ.

Οι συγγραφείς του τόμου:
Αρμενάκης Αντώνης, Βασιλακοπούλου Μαριάννα, Βατικιώτης Παντελής, Βέγλης Ανδρέας, Βλασίδης Βλάσης, Βούλγαρη Θωμαή, Γαζή Αγγελική, Γεωργίου Χρύσης, Ζέρη Περσεφόνη, Θεοχαρίδης Σωτήριος Κ., Θωμά Ιωάννα, Καναούτη Σοφία, Καραδημητρίου Αχιλλέας, Κούρτη Ευαγγελία, Κούτσικος Λουκάς, Κωσταρέλλα Ιωάννα, Λέανδρος Νίκος, Μάνιου Θεοδώρα Α., Μινωτάκης Αλέξανδρος, Νικολάου Νικόλας, Ντάβου Μπετίνα, Παπαδοπούλου Λαμπρινή, Παπαθανασόπουλος Στέλιος, Πασιάς Χάρης, Πλειός Γιάννης, Πλειός Γιώργος, Πουλακιδάκος Σταμάτης, Σκαμνάκης Αντώνης, Σμυρναίος Νίκος, Σταυράκης Ευστάθιος, Ταστσόγλου Μιχάλης, Τριανταφύλλου Σωτήρης, Τσέκερης Χαράλαμπος, Τσιμπούκης Πάνος, Χριστοδούλου Ιωάννα, Antonio Fernandez Anta, Koko Kondo, Maria Nyholm, Ulrika Sjoberg, Ebba Sundin, Kuniko Sakata Watanabe

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!