Φορολογικός Πολυκώδικας - 20 Νομοθετήματα

Σειρά: Σύγχρονη Νομοθεσία, Αριθμός τεύχους: 37
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 42.00
37.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
590615
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1354
Επιμελητής:Μπάρμπας, Νικόλαος Ν., Μαυρίδης, Στυλιανός Δ.
Ημερομηνία Έκδοσης:22/11/2022
ISBN:9789606485756
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Χαρακτηριστικό της περιόδου που ακολούθησε την Ε΄ έκδοση του Φορολογικού Πολυκώδικα (2020-2022) είναι η δυναμική εξέλιξη της φορολογικής νομοθεσίας που περιλαμβάνεται στον παρόντα Κώδικα.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο αυτή θεσπίσθηκε ένας σημαντικός αριθμός νέων ρυθμίσεων, που θα διέπουν στο εξής τους τομείς του ουσιαστικού και διαδικαστικού μέρους της φορολογικής νομοθεσίας, με στόχο την προσαρμογή της προς τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στα πορίσματα ερευνών τους από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, με κύριο τον ΟΟΣΑ, καθώς και στις διατάξεις του παράγωγου ενωσιακού δικαίου.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει 20 νομοθετήματα που παρουσιάζονται συστηματικά ανά κατηγορίες και είναι πλήρως ενημερωμένη μέχρι και τον νόμο 4965/2022. Οι νέες ρυθμίσεις εντάχθηκαν στους νόμους του παρόντα Κώδικα είτε μέσω της συμπλήρωσης ή της αντικατάστασης υφιστάμενων ήδη διατάξεων είτε αποτέλεσαν αυτοτελή νέα άρθρα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διατάξεων του φορολογικού συστήματος της χώρας μας.

Με κριτήριο την οικονομική διάκριση των φόρων σε άμεσους και έμμεσους, οι ισχύουσες διατάξεις του παρόντος Φορολογικού Πολυκώδικα κατανέμονται ως εξής: Στην πρώτη κατηγορία, των άμεσων φόρων, θα περιληφθούν οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και Κεφαλαίου. Στη δεύτερη κατηγορία, των έμμεσων φόρων, περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ, οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης, ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και ο Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας. Σε μια τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και ορισμένοι άλλοι φορολογικοί νόμοι (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, Ποινολόγιο κτλ.).

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!