Το συν- της συγκίνησης

ψυχολογία εμβρύων, βρεφών και νηπίων Προς τιμήν του Colwyn Trevarthen
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 28.00
16.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
444679
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες:528
Επιμελητής:Κουγιουμτζάκης, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:6/9/2016
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η τρέχουσα διεπιστημονική έρευνα δείχνει ότι η ψυχολογική γέννηση προηγείται της βιολογικής γέννησης και ότι τα βρέφη δεν είναι «μωρά» αλλά εξαρχής πρόσωπα, έτοιμα για συμπαθητικό μοίρασμα πράξεων, προθέσεων και συγκινήσεων με τον ευαίσθητο συνάνθρωπο. Οι ρίζες των κινήτρων, των κινήσεων και των συγκινήσεων ανιχνεύονται νωρίς στην κύηση. Ο συντονισμός τους συντηρεί τη ζωή. Η συν-λειτουργία τους ρυθμίζει την πορεία της ανάπτυξης. Το μοίρασμά τους προσδίδει νόημα στις σχέσεις – συγκινησιακά κινητοποιούμενες σχέσεις, που αποτελούν το λίκνο εκτίναξης της νόησης, της γλώσσας, της φαντα­σίας και της συνείδησης.

Το συλλογικό αυτό έργο είναι επικεντρωμένο στην ανάπτυξη των σχέσεων των νεογνών, των βρεφών και των νηπίων με τους σημαντικούς άλλους. Οι συγγραφείς εξετάζουν, υποστηρίζουν και επεκτείνουν μια σύγχρονη θεωρία της ψυχολογικής ανάπτυξης, που εισηγείται ο Καθηγητής Colwyn Trevarthen, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο τόμος. Το βιβλίο ανοίγει με ένα σπάνιο σε σύλληψη και ιστορική αξία κείμενο του τιμωμένου.

Τα κύρια θέματα που εξετάζονται στο βιβλίο: τα βρέφη και η μουσική, τα βρέφη και η μίμηση, τα βρέφη και το κωμικό, τα βρέφη και οι αριθμοί, τα βρέφη και η γλώσσα, η επικοινωνία μητέρων-βρεφών με εξωσωματική γονιμοποίηση, η ενσυναίσθηση των βρεφών με καταθλιπτικές μητέρες, τα παιδιά και ο αυτισμός, η φαντασία και οι φανταστικοί σύντροφοι των νηπίων, οι συγκινήσεις, οι συντονισμοί εμβρύου-μητέρας, η ανάπτυξη των φτωχών παιδιών.


Γράφουν: Colwyn Trevarthen, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΑΚΗ, ΘΕΑ­ΝΩ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΑΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ, ΖΑΪΡΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΟΥΔΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ, ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ, ΒΙΚΥ ΤΣΟΥΡΤΟΥ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Συγγραφέας:
Συλλογικό έργο
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Σελίδες:
528
ISBN:
9789605244699
Επιμελητής:
Κουγιουμτζάκης, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:
6/9/2016

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική