Το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό

σχέσεις, αντιλήψεις, δράσεις
535418
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:494
Επιμελητής:Ψημμένος, Ιορδάνης
Ημερομηνία Έκδοσης:05/10/2020
ISBN:9789600236279


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό υπήρξε πάντα στο κέντρο του ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Σε αυτόν τον τόμο εξετάζονται οι σχέσεις που αναπτύσσονται στον τόπο προέλευσης και υποδοχής, στην παραγωγική διαδικασία και στην ευρύτερη κοινωνία, οι αντιλήψεις για την οικονομία, την πολιτική και πολιτισμική οργάνωση, και οι δράσεις αντίστασης, σύγκρουσης και ανάπτυξης της ζωής. Οι τρεις αυτές παράμετροι αποτέλεσαν βασικά θέματα και εργαλεία ανάλυσης στις ανθρωπιστικές και στις κοινωνικές επιστήμες και επιπλέον ανέδειξαν πολλές πτυχές της θεωρητικής και εμπειρικής έρευνας στον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα.
Στόχος του παρόντος τόμου από τη μια πλευρά είναι η αναζωογόνηση των βασικών σημείων αναφοράς αυτής της παραπάνω μακράς παράδοσης. Από την άλλη πλευρά ο στόχος είναι το άνοιγμα διαλόγου γύρω από τη σημασία και συμβολή του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού στην κοινωνική ανάπτυξη. Για την εκπλήρωση αυτών των στόχων συνεργάστηκαν επιστήμονες από διαφορετικές πειθαρχίες, προσφέροντας μέσα από την πολύχρονη διδακτική και ερευνητική εμπειρία τους έναν πολύτιμο οδηγό προσέγγισης, ανάλυσης και σκέψης για το μέλλον της μελέτης του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού.

Οι συγγραφείς του τόμου
Αγγελική Αθανασοπούλου, Γεώργιος Αραμπατζής, Χάρης Ασημόπουλος, Κατερίνα Βασιλικού, Σοφία Βιδάλη, Παρασκευή Βίβιαν Γαλατά, Σταματίνα Κακλαμάνη, Ευαγγελία Καλεράντε, Αγάπη Κανδυλάκη, Κούλα Κασιμάτη, Ελένη Πούλου, Δήμητρα-Δώρα Τελώνη, Ιορδάνης Ψημμένος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!