Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας επί πρότυπης δίκης (Έτη 2012-2022)

Γενική Επιτροπεία Της Επικρατείας Των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 20.00
18.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
602064
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:203
Επιμελητής:Αγγέλου, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:29/03/2023
ISBN:9789606486562
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης, στον τομέα της διοικητικής δικαιοσύνης ειδικότερα, είναι ο θεσμός της πρότυπης ή «πιλοτικής» δίκης. Σύμφωνα με το θεσμό αυτό, ο οποίος ρυθμίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3900/2010, Α΄ 213, δίδεται η δυνατότητα σε καθέναν από τους διαδίκους, το Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και το Διοικητικό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκκρεμεί μία υπόθεση, στην οποία τίθεται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων, να ζητήσουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να εισαχθεί η υπόθεση απ’ ευθείας σε αυτό.
Ο παρών Τόμος, αποτελώντας λημματικό ευρετήριο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο πρότυπης δίκης, κατ’ άρθρο 1 παρ. 1 και 2 του προαναφερθέντος νόμου 3900/2010, συνιστά ιδιαίτερα χρήσιμο πρακτικό βοήθημα τόσο του εφαρμοστή όσο και του ερευνητή του δημοσίου δικαίου, διότι περιέχει συγκεντρωμένη τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας επί πρότυπης δίκης, με εξαίρεση τις ολιγάριθμες αποφάσεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, τις παραπεμπτικές στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου ή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και τις προδικαστικές, των οποίων, όμως, ο αριθμός δημοσιεύσεως μνημονεύεται σε ειδική σημείωση στο τέλος του Τόμου.
Παράλληλα, το παρόν αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική καταγραφή των νομικών ζητημάτων μείζονος σημασίας, που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία και τη διοικητική δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!