Διοικητική Δικονομία

Γενική Επιτροπεία Της Επικρατείας Των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 55.00
49.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
587158
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:505
Ημερομηνία Έκδοσης:10/10/2022
ISBN:9789606485800
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ύπαρξη πληθώρας ειδικών νόμων και διατάξεων που ρυθμίζουν τα θέματα της δικαιοδοσίας των διοικητικών δικαστηρίων και της διεξαγωγής της διοικητικής δίκης (ουσιαστικής και ακυρωτικής), καθώς και δύο βασικών νομοθετημάτων (του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας ν. 2717/1999, και του π.δ. 18/1989) με σημαντικές μεταξύ τους αποκλίσεις, προκαλεί αβεβαιότητα στον εφαρμοστή του διοικητικού δικαίου και αίσθημα ανασφάλειας δικαίου στους διαδίκους οι οποίοι προσφεύγουν προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους στη διοικητική δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου, η συστηματική παράθεση και επεξεργασία του συνόλου των νομοθετικών αυτών κειμένων, παρίσταται ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους τους παράγοντες της διοικητικής δίκης.

Η παρούσα Συλλογή νομοθεσίας, περιλαμβάνει το σύνολο των διατάξεων, όπως ισχύουν σήμερα, με τις οποίες ανατίθενται διοικητικές διαφορές στα διοικητικά δικαστήρια, και τις ειδικές ρυθμίσεις που, ενδεχομένως, προβλέφθηκαν για την εκδίκαση των διαφορών αυτών, τη σχετική νομολογία που καθορίζει το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων περί αναθέσεως, με συναφή επιστημονικά σχόλια, τα δύο ως άνω βασικά δικονομικά νομοθετήματα, υπό τα οποία παρατίθενται και ορισμένες διατάξεις που δεν συνδέονται με αναθέσεις, καθώς και τις διαδικασίες εκείνες που έχουν οργανωθεί με ειδικούς νόμους, χωρίς να έχουν ενταχθεί στο σώμα των βασικών κωδίκων.

Η Συλλογή αυτή, ευελπιστεί να καταστεί ένα αποτελεσματικό βοήθημα τόσο για τους διοικητικούς δικαστές όσο και για τους ασχολούμενους με το διοικητικό δίκαιο δικηγόρους, καθώς, επίσης, και για τα στελέχη της ενεργού διοικήσεως. Απώτερος στόχος, ωστόσο, είναι να προσφέρει, συγκεντρωμένη, ταξινομημένη και σχολιασμένη, όλη την πρώτη ύλη, για την περαιτέρω επεξεργασία και σύνταξη, με τη συνεργασία και τη συναίνεση όλων των υπηρετούντων τη διοικητική δικαιοσύνη, ενός ενιαίου και με σύγχρονα χαρακτηριστικά Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, για το σύνολο των ακυρωτικών και ουσιαστικών διαφορών, που θα συνιστά μία ιστορική τομή στην πορεία της διοικητικής δικαιοσύνης στη Χώρα μας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!