Αιώνας ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜ-

Εκατό χρόνια ανθρώπινης προόδου, οπισθοδρόμησης, αγωνίας και ελπίδας
50.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
507566
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:1120
Επιμελητής:Bruce Bernard
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1999
Οι κρισιμότερες στιγμές του αιώνα, ενός αιώνα που για πρώτη φορά αποτυπώθηκε ολόκληρος σε φωτογραφικό φιλμ, μέσα από τον φακό μεγάλου αριθμού φωτογράφων. Ο επιμελητής του τόμου δηλώνει ότι συμπεριέλαβε φωτογραφίες που θεωρήθηκαν ενοχλητικές για την αντικειμενικότητά τους και απέφυγε διάσημες ιστορικές φωτογραφίες που ενοχλούν πλέον γιατί χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικά για να δείξουν το αδούλωτο πνεύμα κάποιου έθνους. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από σύντομα πληροφοριακά κείμενα, τα οποία εντάσσονται στη βασική χρονολογική δομή του έργου.


Το βιβλίο "Αιώνας" είναι ένα πλουσιότατο επίτομο έργο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον εικοστό αιώνα. Αποτελούμενο από 1.121 αελίδες και εκατοντάδες φωτογραφίες, το βιβλίο αυτό αποτυπώνει με τον πλέον άμεσο τρόπο τα τελευταία εκατό έτη της ανθρωπότητας. Ο Μπρους Μπέρναρντ -διαπρεπής δημοσιογράφος-φωτογράφος- το χωρίζει σε έξι χρονικές ενότητες: 1899-1914 (Υψηλές ελπίδες και ανησυχίες), 1915-1933 (Τα αυτοπροκληθέντα τραύματα παραμένουν μολυσμένα), 1934-1945 (Η άνοδος και η πτώση του ακατονόμαστου), 1946-1965 (Η ατομική ανακωχή σχοινοβατεί), 1966-1985 (Από το Βιετνάμ στη Σελήνη) και 1986-1999 (Χάος και ελπίδα σ έναν ταραγμένο κόσμο). Κάθε ενότητα ξεκινά από ένα εισαγωγικό σημείωμα όπου πολύ περιεκτικά δίδεται η διάσταση των διαδραματισθέντων. Στη συνέχεια ακολουθούν χωρία από βιβλία, ομιλίες και συνεντεύξεις που εκφράζουν τις εκάστοτε περιόδους και αποτυπώνουν τα συναισθήματα. Για κάθε έτος υπάρχουν φωτογραφίες-ορόσημα διάσημων φωτογράφων και ρεπόρτερ, ενώ στο τέλος της κάθε ενότητας παρατίθενται εκτενή επεξηγηματικά στοιχεία για τις προηγηθείσες φωτογραφίες. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αλφαβητικό ευρετήριο.
Η Ελλάδα σαφώς δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την καταγραφή του 20ού αιώνα. Ετσι τα τελευταία εκατό χρόνια της χώρας μας παρελαύνουν φωτογραφικά. Από τον Εθνικό Διχασμό μεταξύ του Κωνσταντίνου Α και του Ελευθέριου Βενιζέλου, στις αρχές του αιώνα και τις διαδηλώσεις για την Ενωση της Κύπρου και την ανεξαρτητοποίησή της στα μέσα του αιώνα, στη Μαρία Κάλλας και το Θόδωρο Αγγελόπουλο ως εκπροσώπους της Τέχνης που σφράγισαν με την παρουσία τους την ελληνική πολιτιστική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο "Αιώνας" είναι ένα έργο μεγάλης αξίας. Ηδη στην Ελλάδα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει εξαντληθεί τόσο η ελληνική, όσο και η αγγλική έκδοσή του. Το εντυπωσιακό είναι ότι αγοραστές του ήταν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και αυτοί που δεν συνηθίζουν να αγοράζουν βιβλία! Με πρωταγωνίστρια τη φωτογραφία και διακριτικό σύντροφο το κείμενο, δύσκολα θα σας αφήσει ασυγκίνητους.
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Εκδότης:
Καστανιώτης
Σελίδες:
1120
ISBN:
2229600325070
Επιμελητής:
Bruce Bernard
Μεταφραστής:
Μπαρτζινόπουλος, Ερρίκος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1999

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!