Θρεπτήρια

Μελέτες για την αρχαία Μακεδονία
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 45.00
36.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
378037
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:740
Επιμελητής:Αδάμ-Βελένη, Πολυξένη, Νίγδελης, Παντελής, Τιβέριος, Μιχάλης
Ημερομηνία Έκδοσης:1/10/2012
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Ο συλλογικός τόμος «Θρεπτήρια. Μελέτες για την Αρχαία Μακεδονία» του πανεπιστημιακού εκδοτικού οίκου «Εκδόσεις ΑΠΘ» παρουσιάζεται την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.
Ο 750 σελίδων τόμος περιλαμβάνει 25 πρωτότυπες μελέτες με παράλληλη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, οι οποίες συντάχθηκαν από Έλληνες επιστήμονες προερχόμενους από το ΑΠΘ, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. Οι μελέτες φωτίζουν μέσα από νέες ή παλαιότερες γραπτές και αρχαιολογικές μαρτυρίες πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των αρχαίων Μακεδόνων από την αρχαϊκή εποχή ως την ύστερη αρχαιότητα και αρθρώνονται σε επτά θεματικές ενότητες. Στις ενότητες αυτές οι συγγραφείς πραγματεύονται θέματα που αφορούν τη δημόσια και ιδιωτική αρχιτεκτονική, την πλαστική, την κεραμική, τη ζωγραφική και τη μικροτεχνία, τα δημόσια ιερά, την οργάνωση των νεκροταφείων και τις ταφικές πρακτικές, τους πολιτικούς θεσμούς και την ανθρωπωνυμία των αρχαίων Μακεδόνων. Η επιμέλεια του τόμου έγινε από τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και ακαδημαϊκό, Μιχάλη Τιβέριο, τον καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Παντελή Νίγδελη, και τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ - Βελένη.
Τον τόμο θα προλογίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Επαμεινώνδας Κριεζής και οι επιμελητές του τόμου Μιχάλης Τιβέριος, Παντελής Νίγδελης και Πολυξένη Αδάμ - Βελένη. Το περιεχόμενο του τόμου θα παρουσιασθεί από τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Εμμανουήλ Βουτυρά.
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Εκδότης:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σελίδες:
740
ISBN:
9789609717038
Επιμελητής:
Αδάμ-Βελένη, Πολυξένη, Νίγδελης, Παντελής, Τιβέριος, Μιχάλης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/10/2012

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!