Σύγχρονη σουηδική ποίηση

Είκοσι ποιητές του εικοστού αιώνα
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
32785
Συγγραφέας: Ανθολογία
Εκδόσεις: Γνώση
Σελίδες:249
Επιμελητής:ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Γ
Μεταφραστής:ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1994
ISBN:9789602355534
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Βασική πρόθεση αυτής της ανθολογίας ήταν η παρουσίαση στον Έλληνα αναγνώστη άγνωστων, στην πλειονότητα τους, ποιητών εκ των οποίων οι πρώτοι ωρίμασαν, ποιητικά, στην διάρκεια της δεκαετίας του 1920παρέχοντας του παράλληλα, τη δυνατότητανα έχει μια στοιχειώδη, έστω, εικόνα της σλύγχρονης σουηδικής ποίησης, επικοινονώντας με έναν λόγο άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτισμική μνήμη του τόπου. Κυρίως, όμως, να καταστεί, ο Έλληνας αναγνώστης μάρτυρας του προσωπικού βιώματος του κάθε ποιητή χωριστά και, κατά κάποιον τρόπο, συνοδοιπόρος του στη συνεχή αναζήτηση των ιχνών του παρόντος του.
Η ανθολογία αυτή, της σύγχρονης σουηδικής ποίησης, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά δείγματα της ποιητικής παραγωγής είκοσι ποιητών του αιώνα μας, αρχίζοντας με την Κάριν Μπόγιε, που γεννήθηκε το 1900.Την τραγική αυτή ποιήτρια, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της τον Απρίλιο του 1941, τη μέρα που τα γερμανικά στρατεύματα προέλαυναν στις Θερμοπύλες.

Πενήντα περίπου χρόνια μετά το θάνατο της, η Καρίν Μπόγιε αποτελεί ένα είδος συμβολικής αρχής. Μια μορφή αφετηρίας, απ' όπου, ξεκινώντας, μπορούμε να γνωρίσουμε το έργο και άλλων ποιητών, μεταγενέστερων, οι οποίοι υπήρξαν φορείς και εκφραστές- εμπειριών και βιωμάτων, αποκλειστικά του 20ου αιώνα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!