Πυθαγόρας - Η ζωή και η διδασκαλία του ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜ-

9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
387427
Συγγραφείς: Strohmeier, John , Westbrook, Peter
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Σελίδες:144
Επιμελητής:Ελμάζης, Στέφανος
Ημερομηνία Έκδοσης:1/2/2004

Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε διαβάσει κάτι για τον Πυθαγόρα, τον μεγάλο αυτό φιλόσοφο και δάσκαλο του αρχαίου κόσμου. Για τη ζωή και τις ιδέες του κυκλοφορούν πολλά βιβλία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Για πρώτη, όμως, φορά παρουσιάζεται το έργο του Πυθαγόρα και η ζωή του κατά έναν τέτοιο τρόπο άμεσο και περιεκτικό στο βιβλίο των Strohmeier και Westbrook. Οι δυο συγγραφείς καταφέρνουν μέσα σε λίγες σελίδες να παρουσιάσουν μια όσο το δυνατόν πιο πιστή εικόνα του Πυθαγόρα, βασισμένη στα πιο τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα ιστορικά στοιχεία, όπως επίσης μια πανοραμική και ταυτόχρονα μεστή καταγραφή της διδασκαλίας του στους μαθητές του και εν γένει της πυθαγόρειας παράδοσης. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το πλαίσιο, η κεντρική ιδέα που διατρέχει όλο το βιβλίο, η οποία μας εφιστά την προσοχή σε κάτι πολύ σημαντικό:
«Οι διδασκαλίες του Πυθαγόρα έχουν αξιοσημείωτη εφαρμογή στην κατανόηση όχι μόνο των πηγών του πολιτισμού μας, αλλά και εκεί όπου πιθανόν κατευθύνεται (ο πολιτισμός μας) ή μπορεί να χρειάζεται να κατευθυνθεί. Για να το εκτιμήσουμε όμως αυτό, πρέπει να κατανοήσουμε τον Πυθαγόρα με σύγχρονους όρους».

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας:
Strohmeier, JohnWestbrook, Peter
Εκδότης:
Αρχέτυπο
Σελίδες:
144
ISBN:
2229604210372
Επιμελητής:
Ελμάζης, Στέφανος
Μεταφραστής:
Γιαννιού, Δώρα
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/2/2004

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική