Κρητική κουζίνα

Παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις με 205 συνταγές
Έκπτωση
20%
283256
Εκδόσεις: Αδάμ Κώστας
Σελίδες:216
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2006


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Δεμένη με τις μυρωδιές του βουνού και της θάλασσας είναι η κουζίνα της Κρήτης. Βασισμένη στη χρήση του άφθονου ελαιόλαδου που βγαίνει από τα αμέτρητα λιόδεντρα που ευδοκιμούν σε κάθε γωνιά του νησιού, είναι αντιπροσωπευτική της μεσογειακής διατροφής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απλά και καθημερινά και τα συναντά κανείς σε αφθονία σ αυτό τον ευλογημένο τόπο. Συνδυασμένα με εξυπνάδα, φαντασία κι εφευρετικότητα συνθέτουν τα φαγητά της κρητικής κουζίνας που είναι ιδιαίτερα υγιεινά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι άφθονα χορταρικά, λαχανικά και μυρωδικά χόρτα, όσπρια, ντόπια τυριά που φτιάχνονται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, διάφορα παρασκευάσματα (όπως ο χόντρος), ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά και σπανιότερα άλλα κρεατικά, τα οποία παλιά μαγειρεύονταν μόνο σε γιορτές -μια ή δυο φορές το χρόνο- ή σε ειδικές περιστάσεις. Επειδή στο νησί δεν συνήθιζαν να εκτρέφουν βοοειδή, το κρέας που χρησιμοποιούσαν ήταν κυρίως αρνί, κατσίκι ή χοιρινό που συνήθως συνδυάζεται με λαχανικά. Η κρητική κουζίνα περιέχει πιάτα απλά που όμως διακρίνονται για την ποικιλία και τη νοστιμιά τους. Εξάλλου αυτή είναι η μαγεία της παραδοσιακής κουζίνας της Κρήτης που θα προσπαθήσουμε να "ξεδιπλώσουμε" στις σελίδες που ακολουθούν.
Συγγραφέας:
Στρατηγοπούλου-Φθενάκη, Μαρία
Εκδότης:
Αδάμ Κώστας
Σελίδες:
216
ISBN:
9789606689383
Ημερομηνία Έκδοσης:
01/01/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!