Στην Ελλάδα του Χίτλερ (δεμένο)

Η εμπειρία της κατοχής
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 34.08
20.45
Τιμή Πρωτοπορίας
+
33315
Συγγραφέας: Mazower, Mark
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Σελίδες:462
Μεταφραστής:ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1994
ISBN:9789602210963
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η εισβολή του γερμανικού στρατού το 1941 έφερε στην Ελλάδα τη χιτλερική Νέα Τάξη, έναν κόσμο ερειπωμένων οικισμών, λιμοκτονούντων πληθυσμών και απόλυτων κατακλυσμιαίων οραμάτων. Συγκεντρώνοντας πλούσιες μαρτυρίες από πρώτο χέρι και αντλώντας από ανέγγιχτες ως τώρα αρχειακές πηγές, ο Μαρκ Μαζάουερ περιγράφει τη διακυβέρνηση και την οικονομική αφαίμαξη της Ελλάδας από τις δυνάμεις του άξονα, την κατάρρευση μιας ολόκληρης κοινωνίας μέσα στον τρόμο και την πείνα και την αναβάπτιση τους στους θεσμούς και τις πρακτικές της μαζικής αντίστασης. Η καθημερινή ζωή κάτω από τον ξένο ζυγό καθώς κι εκείνη του αντάρτικου στα βουνά της ελεύθερης Ελλάδας παρουσιάζονται μέσα στις πρωτόγνωρες υλικές και ψυχολογικές συνθήκες του ολοκληρωτικού πολέμου: άμαχοι πολίτες και χωρικοί στο στόχαστρο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, Εβραίοι στο δρόμο για τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αγωνιστές της αντίστασης, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και δωσίλογοι.

«Ο Μαρκ Μαζάουερ παρουσιάζει μια θαυμάσια περιγραφή της Ελλάδας στην Κατοχή, συνθέτοντας αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις για να φτιάξει ένα αβίαστο ιστορικό αφήγημα ...
Μόνο τώρα οι πληγές του εμφυλίου πολέμου αρχίζουν να θεραπεύονται, και το βιβλίο αυτό προσφέρει πολλά στην κατανόηση των πηγών της σύγκρουσης. Μέσα από τα διαδοχικά στρώματα που το οικοδομούν, αναδύεται η ευρύτερη εικόνα των διαφορών ερμηνείας που ακόμη περιβάλλουν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Με τη λεπτομερή ιστορική του τεκμηρίωση, τις ζωντανές περιγραφές του, τη μοναδική ευρύτητα και διεισδυτικότητά του, είναι απαραίτητο για τον επαγγελματία ιστορικό και αποκαλυπτικό για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.»

Spyros Economides, THE EUROPEAN. 21/24-10-1993

«Το γοητευτικό βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ περιγράφει την καθημερινή πραγματικότητα και το τρομερό κόστος της Κατοχής με συναρπαστική λεπτομέρεια. Πετυχαίνει έτσι να φτάσει στην καρδιά της Κατοχής. Τα πάντα εκτίθενται εδώ, από την υψηλή πολιτική των Γερμανών (και τις προστριβές ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους της ναζιστικής εξουσίας) μέχρι το σαρδόνειο σχολιασμό της κατάστασης από τους αυτοσχέδιους καλλιτέχνες των τοίχων της Αθήνας.»

Mark Almond, THE TIMES. 16-9-1993

Κριτικές

Λεπτομερές, εμπεριστατωμένο και άξιο ανάγνωσης

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!