Στιγμές από τη ζωή και τη δράση της ΚΝΕ στην παρανομία

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 5.00
3.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
478707
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Σελίδες:152
Επιμελητής:Δελημάρης, Γρηγόρης
Ημερομηνία Έκδοσης:30/03/2018
ISBN:9789604512775
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η έκδοση έχει ξεχωριστή σημασία, εντάσσεται στον εορτασμό των 50 χρόνων της ΚΝΕ και των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Αποτελεί μία καταγραφή της δράσης της ΚΝΕ, τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ίδρυσής της την περίοδο της δικτατορίας. Σε αυτές τις συνθήκες η ΚΝΕ, κάτω από τη μύτη του αστικού κράτους, χάρη στην πρωτοπόρα δράση της ως νεολαίας του ΚΚΕ, τηρώντας τους κανόνες συνωμοτικότητας, περιφρούρησης και επαγρύπνησης, κατάφερε και ρίζωσε, ανέπτυξε αγωνιστικούς δεσμούς με τη νεολαία, συγκροτήθηκε σαν Οργάνωση. Ο αναγνώστης θα διαβάσει αφηγήσεις και αναμνήσεις μελών και στελεχών της ΚΝΕ εκείνη την περίοδο, γράμματα φυλακισμένων και εξόριστων αγωνιστών, παράνομες προκηρύξεις και ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δημοσιεύματα από την παράνομη κυκλοφορία του «Οδηγητή» και της «Πανσπουδαστικής» που ήταν η εφημερίδα της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ.

Τα υλικά αυτά, που φιλοξενούνται στην έκδοση, προέρχονται από το «πρόσφατο χθες», αλλά αφορούν το σήμερα και το αύριο και μαρτυρούν την πλούσια αγωνιστική δράση και πείρα που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια της σημερινής νεολαίας.

Στην έκδοση περιέχεται το βιογραφικό σημείωμα του συντρόφου Δημήτρη Τσιάρα, που υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας της ΚΝΕ έως το 1972. Στο σημείωμα αυτό, που δημοσιεύεται για πρώτη φόρα και γράφτηκε από τον ίδιο το 1972 και περιγράφει τη μέχρι τότε πορεία του στο Κόμμα, τη δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της εξορίας, αλλά και την αντίδρασή του τις πρώτες μέρες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτυπώνεται η διαδρομή της πλειοψηφίας των πρώτων μελών και στελεχών της ΚΝΕ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!