Η άνυδρη καλλιέργεια των κηπευτικών

Αειφορική διαχείριση νερού, εδάφους και εξοικονόμηση ενέργειας σε μεσογειακά περιβάλλοντα
Έκπτωση
20%
340264
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Σελίδες:118
Ημερομηνία Έκδοσης:10/5/2011


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρώτα σε όσους καλλιεργούν λαχανόκηπους σε μεσογειακά περιβάλλοντα. Ενδιαφέρει, επίσης, και όσους ζουν σε περιοχές που πλήττονται από την ξηρασία. Όποιος ασχολείται με λαχανόκηπο σε αυτές τις περιοχές ξέρει πολύ καλά τους περιορισμούς που μας υποβάλλει το κλίμα - έντονη ηλιακή ακτινοβολία, μεγάλη ξηροθερμική περίοδο, δυνατοί άνεμοι.
Στις περιοχές αυτές το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης νερού προορίζεται για άρδευση. Επομένως, στο σχεδιασμό της γεωργίας πρέπει να λαμβάνονται γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα και να συμπεριλαμβάνονται κατάλληλες τεχνικές καλλιεργειών που θα βοηθούν στον περιορισμό της σπατάλης των αποθεμάτων νερού.
Σήμερα όλο και περισσότερες ιδέες εμφανίζονται για την εξοικονόμηση του νερού. Μια από τις πιο "έξυπνες", μια φιλοπεριβαλλοντική τεχνική η οποία δεν έρχεται από κάποιο τεχνολογικό εργαστήριο αλλά από την εμπειρία των παλαιότερων και τη δική μου, εδώ και είκοσι χρόνια, βιωματική ενασχόληση είναι η άνυδρη καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου. Το να μπορέσει κάποιος να καλλιεργήσει, χωρίς σταγόνα νερού, ένα λαχανόκηπο με επιτυχία, εκτός από τη χαρά και την ικανοποίηση που αισθάνεται, δημιoυργεί και ένα πρωτότυπο φυσικό λαχανόκηπο. Ο αναγνώστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για λαχανικά, για φυτά τα οποία είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με το νερό. Όταν βλέπουμε, για παράδειγμα, ένα καρπούζι, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μεγάλωσε χωρίς να ποτίσουμε την καρπουζιά.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Συγγραφέας:
Σταυριδάκης, Κλεόνικος Γ.
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Σελίδες:
118
ISBN:
9789609324847
Ημερομηνία Έκδοσης:
10/5/2011

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!