Πρόσφορο και Άρτος

Εκκλησιαστική ζωή, αγιολογικές μαρτυρίες, ιστορία, αληθινές διηγήσεις, συνταγές
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 8.50
5.95
Τιμή Πρωτοπορίας
+
476118
Εκδόσεις: Άθως
Σελίδες:88
Εικονογράφος:Δελεχά, Αγγελική
Ημερομηνία Έκδοσης:27/04/2018
ISBN:9789604952427
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Πρόσφορο και Άρτος», Εκκλησιαστική ζωή, αγιολογικές μαρτυρίες, ιστορία, αληθινές διηγήσεις, συνταγές.
Τέταρτη, εμπλουτισμένη και ανασελιδοποιημένη έκδοση του βιβλίου που υπογράφουν οι Δήμητρα Σταύρου και Σταυρούλα Σταμάτη.

Το πρόσφορο κατέχει μια πολύ κεντρική θέση στην εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, καθώς αποτελεί με πολλούς τρόπους σημείο αναφοράς για τον καθένα από εμάς: σιτάρι, δηλαδή δώρο του Θεού, ζύμωμα, δηλαδή δική μας προσφορά, αντίδωρο, δηλαδή μετοχή ευλογίας και αγιασμού. Και πάνω απ’ όλα το Σώμα του Χριστού.
Οι δύο συγγραφείς και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ, μ’ αυτό το βιβλίο, θέλησαν να μοιραστούν με τον/την αναγνώστη/τρια, ύστερα από έρευνα, πολύτιμες πληροφορίες για την παράδοση του Προσφόρου. Στα περιεχόμενά του αναλύονται η θέση του Προσφόρου στην Θεία Λειτουργία, γίνεται αναδρομή στην ιστορία της σφραγίδας, δίνονται ακριβείς και λεπτομερείς οδηγίες για την παρασκευή του καθώς και του Άρτου, προτείνονται τα βήματα για την παρασκευή από παιδιά στα πλαίσια της κατήχησης, ενώ τέλος παρατίθενται κείμενα (αγιολογικές και θαυματουργικές μαρτυρίες, διηγήματα) και ποιήματα σχετικά με το Πρόσφορο. Για τον ερευνητή στο τέλος του βιβλίου γίνεται αναφορά σε εκτενή ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικό φωτογραφικό παράρτημα από την παρασκευή Προσφόρου στον Αρχάγγελο Ρόδου όπου καταγράφεται η διαδικασία παρασκευής από την κυρία Χαριστούλα Κάντακα. Περιέχει επίσης αναλυτική φωτογράφιση των βημάτων της παρασκευής στην κουζίνα ενός σύγχρονου σπιτιού (Φωτογρ: Χαρά Χατζημιχάλης, Τρύφωνας Τσάτσαρος και Χάρης Σεϊτανίδης).
Από το κεφάλαιο «Αγιολογικές και Θαυματουργικές Μαρτυρίες» επιλέγουμε μια χαρακτηριστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Άγιο Νικόλαο Πλανά (σελ. 43):
«Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς ( 1932) λειτουργούσε καθημερινά επί πενήντα σχεδόν χρόνια. Πάντοτε σχεδόν τα Πρόσφορα τα έφερναν οι πιστοί και στα λίγες περιπτώσεις που δεν είχαν φέρει, έπαιρνε από τους φούρνους της περιοχής. Μια μέρα όμως βρέθηκε στον Όρθρο χωρίς ούτε ένα Πρόσφορο. Στενοχωρήθηκε πολύ. Έστειλε κάποιον να ψάξει στους φούρνο. Τίποτε. Δεν υπήρχε Πρόσφορο. Το εκκλησίασμα πληροφορήθηκε την έλλειψη και επικράτησε αμηχανία. Ξαφνικά τον είδαν να βγαίνει στην Ωραία Πύλη κρατώντας ένα ολόφρεσκο Πρόσφορο. «Κοιτάξτε παιδιά μου», είπε, «τι σημείο μου έκανε ο Θεός». Είχε βρει το Πρόσφορο επάνω στην Αγία Τράπεζα!..».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!