Πρόσφορο και Άρτος

354044
Εκδόσεις: Άθως
Σελίδες:96
Ημερομηνία Έκδοσης:28/02/2012
ISBN:9789604951123


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Το πρόσφορο κατέχει μια ιδιαίτερα κεντρική θέση στη λατρευτική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας μεταβάλλεται από το Άγιο Πνεύμα σε Σώμα Χριστού.

Ο άρτος και η αρτοκλασία παραπέμπουν στα θαύματα του Χριστού και έχουν τις ρίζες τους στις Αγάπες, τα κοινά τραπέζια των πιστών κατά τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, αναδεικνύεται η ιστορία και η σημασία του προσφόρου και του άρτου στην Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας , ενώ παρατίθενται αληθινές σύγχρονες διηγήσεις και αγιολογικές μαρτυρίες.

Το βιβλίο είναι το μοναδικό που ασχολείται τόσο αναλυτικά με την παρασκευή του προσφόρου και του άρτου.

Περιέχει, συνταγές με αναλυτικές οδηγίες για το ζύμωμα και το ψήσιμο του προσφόρου και του άρτου με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς και φωτογραφικό παράρτημα με την παρασκευή του προσφόρου από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο.

Στο επίμετρο υπάρχουν για τους κατηχητές ενδιαφέρουσες προτάσεις, χρήσιμες για βήματα κατήχησης και παρασκευής προσφόρου με τα παιδιά.

Ερευνώντας την παράδοση του ζυμώματος του προσφόρου και του άρτου, οι συγγραφείς του βιβλίου μοιράζονται με τους αναγνώστες τη χαρά των πληροφοριών που μάζεψαν για το ζύμωμα, το σφράγισμα ή το στόλισμα, για τη θέση τους στη εκκλησιαστική ζωή και στην Θεία Λατρεία, για την ιστορία τους πάλαι, νυν και αεί...

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!