Ανακαλύπτω τις γιορτές με χαρούμενες δραστηριότητες 2

Μεταμόρφωση, Ανάσταση του Λαζάρου, Βαϊοφόρος, Σταύρωση, Ανάσταση Ηλικίες: από 7 ετών
340155
Συγγραφέας: Σταμάτη, Σταυρούλα
Εκδόσεις: Άθως
Σελίδες:32
Εικονογράφος:Δελεχά, Αγγελική
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2011
ISBN:9789604951352


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Το μικρό αυτό και εύχρηστο βιβλίο είναι μια εξαίρετη εισαγωγή στη σημασία των αγίων εικόνων της εκκλησίας μας για τα παιδιά. Ταυτόχρονα αποτελεί μια απλή και ολοκληρωμένη γνωριμία με το νόημα πέντε Δεσποτικών εορτών: Μεταμόρφωση, Ανάσταση του Λαζάρου, Βαϊοφόρος, Σταύρωση, Ανάσταση.

Ποιο γεγονός του Ευαγγελίου γιορτάζουμε στις μεγάλες αυτές Δεσποτικές εορτές; Ποια σημασία έχουν διάφορα στοιχεία και σύμβολα που βλέπουμε στην εικόνα της γιορτής; Τι σημαίνουν κάποιες λέξεις που βρίσκουμε στο απολυτίκιο της; Πώς θα χρωματίσουμε τα σχέδια; Ποια είναι τα βασικά χρώματα της Αγιογραφίας;

Το βιβλίο περιέχει χρωμοσελίδες εμπνευσμένες από το Δωδεκάορτο του μεγάλου αγιογράφου μας Θεοφάνους του Κρητός. Περιλαμβάνει επίσης μια εισαγωγή για τη βυζαντινή τέχνη και μια παρουσίαση βασικών υμνογραφικών όρων.

Το "Ανακαλύπτω τις γιορτές με χαρούμενες δραστηριότητες" μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κατηχητές για να απασχολήσει δημιουργικά το παιδί στο σπίτι ή στην τάξη. Είναι επίσης μια ωραία ιδέα για δώρο των αναδόχων.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!