"Σκοτώστε τον Χρήστο Λαδά"

Το άγνωστο παρασκήνιο της δολοφονικής εντολής του Κ.Κ.Ε.: Ιστορική έρευνα
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 17.50
13.13
Τιμή Πρωτοπορίας
+
453028
Συγγραφέας: Μωραΐτης, Κάρολος Ε.
Εκδόσεις: Λεξίτυπον
Σελίδες:296
Ημερομηνία Έκδοσης:10/02/2017
ISBN:9789605970772
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το Μεγάλο Σάββατο του 1948, που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά της χρονιάς εκείνης, δολοφονήθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση, στο κέντρο των Αθηνών, από το (τότε) νεαρό μέλος της Ο.Π.Λ.Α. Ευστράτιο Μουτσογιάννη, ο υπουργός της Δικαιοσύνης στην Κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη, εξέχων νομικός και σημαίνων παράγων του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Χρήστος Λαδάς.

Το έγκλημα συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, κατέδειξε τις αδυναμίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και ξεδίπλωσε τα δόλια σχέδια της Αριστεράς για την εξουσία.

Η λήψη εκτάκτων μέτρων στην περιοχή της Πρωτευούσης και η αστραπιαία αντίδραση της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και -κατά συνέπειαν- την εξάρθρωση της Αυτοαμύνης Αθηνών. Οκτώ μέλη της οδηγήθηκαν ενώπιον του Εκτάκτου Στρατοδικείου Αθηνών, δικάστηκαν, και τα έξι από αυτά καταδικάσθηκαν σε θάνατο διά τουφεκισμού. Ο φυσικός αυτουργός της εγκληματικής εκείνης πράξεως και ένας ακόμη συνεργός του, δεν εκτελέσθηκαν.

Το βιβλίο αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, άγνωστες λεπτομέρειες του στυγερού εκείνου εγκλήματος, την αντιμετώπισή του από τον Τύπο της εποχής, τις ενέργειες των υπουργείων Στρατιωτικών, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκαλυφθούν και συλληφθούν όλοι οι ενεχόμενοι στην ανίερη εκείνη πράξη, τις απολογίες των κατηγορουμένων, τη δίκη που ακολούθησε και, τελικώς, την εκτέλεση των έξι εξ αυτών στο Γουδί.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, περισσότερο και από αυτό καθ’ εαυτό το ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το γεγονός, θέλει να προβάλει τους αντιπάλους κόσμους της σκοτεινής εκείνης περιόδου και τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε για τη χώρα μας η τρίχρονη εκείνη αναμέτρηση.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!