Γυμνό

120887
Συγγραφέας: Σκοπελίτης, Στέλιος
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1988
ISBN:9780004100104


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

«Τον Ιούνιο του 1966 αγόρασα το βιβλίο του PETER LACEY, THE HISTORY OF THE NUDE IN PHOTOGRAPHY. Εντύπωση μου έκαναν τα γυμνά των: WESTON, CLERGUE, BERNHARD και BRAND. Από τότε ήθελα να κάνω ένα βιβλίο με δικά μου γυμνά κι από τότε χρονολογούνται οι πρώτες μου προσπάθειες που μ αυτές αρχίζω τούτο το βιβλίο.

»Το σώμα, το φως, οι σκιές, οι πόροι, το χνούδι. Καθημερινά μα και μυθικά. Με την φωτογραφία όμως –που τίποτα δεν κρύβει– πώς θ απέδιδα το μυθικό; Με ποιον δυνατό τρόπο θ απεικόνιζα τις ερωτικές στάσεις αγαπημένου σώματος δίχως να προκαλέσω; Ο κίνδυνος να καταλήξω σ ένα πορνογραφικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλος. Η πρόκληση δυνατή από ένα σώμα ερωτικά παραδομένο που δεν νοιάζεται για τον φακό. Ο φακός αδυσώπητος και το σώμα μυθικό. Δύο αντίθετα κι εγώ ανάμεσά τους στην προσπάθειά μου να πλησιάσει ο φακός το μυθικό δίχως να του στερήσει την καθημερινή του ερωτική υπόσταση και δίχως αυτός να χάσει την "ειλικρίνειά του".

»Με τον χρόνο έμαθα πως κάθε σώμα έχει τη δικιά του Γλώσσα. Όταν ζητούσα από το μοντέλο μου –ας το αποκαλέσω έτσι– να πάρει την ίδια στάση με το προηγούμενο είχα αυτόματα μιαν άλλη φωτογραφία. Το ένα σώμα έβγαζε ντροπή, το άλλο αδιαφορία, το άλλο αισθησιασμό».

Σ. Β. Σκοπελίτης

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!