Η προσυμβατική ευθύνη

Συμβολή στην ερμηνεία των άρθρων 197-198 ΑΚ Αθανάσιος Β. Σκόντζος Δικηγόρος, ΜΔΕ, Υπ. ΔΝ
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 55.00
49.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
590947
Σελίδες:480
Ημερομηνία Έκδοσης:29/11/2022
ISBN:9789606549052
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Η προσυμβατική ευθύνη» αποτελεί μία προβληματική με ιδιαίτερο δογματικό και πρακτικό ενδιαφέρον. Η εγγενής ιδιαιτερότητα του προσυμβατικού σταδίου, η αξιολόγηση της νομικής θέσης και των συμφερόντων των διαπραγματευόμενων μερών, τα κριτήρια κατάφασης δικαιολογημένης ή μη εμπιστοσύνης στη σύναψη της σύμβασης, καθώς και το γεγονός ότι τα μέρη μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό γνωσιακό υπόβαθρο αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν την εξέταση του θεσμού έργο πολύπλοκο και ιδιαιτέρως δυσχερές. Στον ίδιο κύκλο θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι η συναλλακτική δράση και συνεπώς οι διαπραγματεύσεις έχουν αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, η χρήση τεχνικών μέσων έχει πολλαπλασιαστεί και η ασύμμετρη πληροφόρηση των μερών αποτελεί σύγχρονη πρόκληση του ιδιωτικού δικαίου, εκφάνσεις της σύγχρονης συναλλακτικής δράσης που καθιστούν αναγκαία την αξιολόγηση του θεσμού με εξωστρέφεια και προπαντώς πραγματισμό.

Η παρούσα μονογραφία πραγματεύεται κατά τρόπο ιστορικο-συγκριτικό, δικαιοσυγκριτικό και νομολογιακά προσανατολισμένο την εξέλιξη και την εγγενή ιδιορρυθμία της προσυμβατικής ευθύνης. Εξετάζονται ιδίως:

• η νομική θεμελίωση και νομική φύση της ευθύνης,

• οι προϋποθέσεις ίδρυσης,

• το πλέγμα προσυμβατικών υποχρεώσεων και

• η έκταση της αποκαταστατέας ζημίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση και ανάλυση της πλούσιας θεωρίας και νομολογίας που περιβάλλουν την ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 197 - 198 ΑΚ, στη σύγχρονη δυναμική του πρότυπου ενωσιακού δικαίου και την προσπάθεια ανάδειξης κοινώς αποδεκτών λύσεων σε διεθνή κείμενα πρότυπου και συμβατικού χαρακτήρα, καθώς και στην εξέλιξη της προβληματικής υπό το πρίσμα ενός ραγδαία εξελισσόμενου ευρωπαϊκού δικονομικού και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.

Πρόλογος: Αυγουστιανάκης Μ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!