Εγχειρίδιο δικαίου περιβάλλοντος, 4η έκδοση

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 44.00
37.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
587794
Συγγραφέας: Σιούτη, Γλυκερία Π.
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:399
Ημερομηνία Έκδοσης:19/10/2022
ISBN:9789606485770
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζεται η συγκροτημένη νομική προστασία του περιβάλλοντος, το συνταγματικό δικαίωμα στο περιβάλλον και η προστασία του περιβάλλοντος ως συνιστώσα της οικονομικής ανάπτυξης. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζεται η νομοθεσία που εξειδικεύεται σε επιμέρους τομείς του Δικαίου του περιβάλλοντος, ενώ επιπλέον η ύλη επεκτείνεται σε χώρους, για τους οποίους αρχικώς δεν υπήρχαν ούτε η κοινωνική ανάγκη ούτε η ανάγκη νομικής ρύθμισής της. Η νομολογία με τη σειρά της, τόσο η ενωσιακή, όσο και η εθνική –ειδικότερα του Ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας– συνεχίζουν το ερμηνευτικό και εφαρμοστικό έργο τους, το οποίο αναλύεται στο παρόν.

Το έργο απευθύνεται σε κάθε νομικό επιστήμονα που ενδιαφέρεται γι’ αυτό το αντικείμενο, ενσωματώνοντας όλες τις μέχρι σήμερα βασικές εξελίξεις της νομοθεσίας και της νομολογίας για τη νομική προστασία του περιβάλλοντος από τη σκοπιά του Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, στο έργο αναλύονται, μεταξύ άλλων, η περιβαλλοντική προστασία στο Ελληνικό Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στα Συντάγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και εξετάζεται η συνταγματική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς και η σύγκρουση του δικαιώματος στο περιβάλλον με άλλα συνταγματικά δικαιώματα, ιδιαίτερα με εκείνα που προστατεύουν την ιδιοκτησία και την οικονομική ελευθερία και ανάπτυξη. Αναλύονται, επίσης, ζητήματα σχετικά με τη χωροταξία, την περιβαλλοντική πληροφόρηση και την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ειδικά κεφάλαια είναι, επίσης, αφιερωμένα στο δικαίωμα πληροφόρησης σε θέματα περιβάλλοντος στο ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και στην ευθύνη αποζημίωσης για περιβαλλοντικές βλάβες.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!