Ανθρωπογεωγραφίας συνοπτικό λεξικό-Άτακτοι γλώσσαι

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 15.50
12.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
402368
Εκδόσεις: Σταμούλης
Σελίδες:268
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2014
ISBN:9789603519409
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το παρόν λεξικό της Ανθρωπογεωγραφίας φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη ενός συνόλου εγκεκριμένων, επιστημονικά αποδεκτών και κατοχυρωμένων όρων και ερμηνειών. Έχει στόχο να δώσει βασικούς ορισμούς και ερμηνείες βασικών γεωγραφικών λημμάτων. Η συγγεκριμένη απαίτηση σε επιστημονικό, επαγγελματικό και καθημερινό επίπεδο καλυπτόταν μέχρι τώρα με τα γενικά λεξικά, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η ανάγκη ύπαρξης ενός εξειδικευμένου λεξικού Ανθρωπογεωγραφίας διαφάνηκε σαφώς αρχικά στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος Ιστορίας της Γεωγραφίας, στο οποίο προσεγγίζονται ζητήματα εξέλιξης στον χρόνο, των τάσεων και των σχολών σκέψης.

Ένα λεξικό περιλαμβάνει, ή τουλάχιστον προσπαθεί να περιλάβει, το σύνολο των όρων του αντικειμένου του. Το παρόν λεξικό ανθρωπογεωγραφίας περιέχει ένα σχετικά εκτεταμένο κατάλογο της Ανθρωπογεωγραφίας, αλλά και της Φυσικής Γεωγραφίας, ως υποδοχέας και μοχλός μέρους της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στον κατάλογο έχουν περιληφθεί επίσης γεγονότα που υπήρξαν θεμελιώδη για τη γεωγραφία σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ακόμη, συμπεριλαμβάνεται μια σειρά χαρτών που έχουν κύριο στόχο την κατανόηση της χωρικής υπόστασης των φαινομένων και λιγότερο την επικαιροποιημένη πληροφορία γι΄αυτά. Οι τίτλοι των λημμάτων στην ελληνική γλώσσα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!