Οργανική λίπανση και αμειψισπορές

148924
Συγγραφέας: Σιδηράς, Νικόλαος
Εκδόσεις: Δηώ
Σελίδες:247
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2004
ISBN:9789608596108


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


(...) Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν στους παραγωγούς οι σωστές βάσεις για το σχεδιασμό της γεωργικής επιχείρησης καθώς επίσης να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες βιολογικές δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εξοικονομηθούν κάποιες τεχνικές ή ορισμένες χημικές επεμβάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών. Οι καλλιεργητικές επεμβάσεις των γεωργών, όσον αφορά τις επιδράσεις που αυτές ασκούν στο έδαφος και στα φυτά, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ακόμη και για μια συγκεκριμένη καλλιέργεια.
[...]Το ρίσκο μιας καλλιέργειας αυξάνεται όταν αυτή καλλιεργείται για πολλά χρόνια στον ίδιο αγρό, διότι αυτό συνεπάγεται αύξηση παρασίτων, των παθογόνων οργανισμών και των ζιζανίων, ώστε η καταπολέμηση τους να συνοδεύεται από σημαντικές οικονομικές και οικολογικές επιβαρύνσεις. Η αμειψισπορά, η ανθεκτικότητα των φυτών και η δημιουργία ενός υγιούς εδάφους είναι τα πιο κατάλληλα μέσα ή τρόποι για την παραγωγή σε μακροχρόνια βάση γεωργικών προϊόντων με χαμηλό κόστος και με μικρές όσο το δυνατόν επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία των αγροτικών περιοχών.

[...]Οποιαδήποτε μορφή γεωργίας κι αν επιλέξει ένας γεωργός θα πρέπει να είναι προς μια τέτοια κατεύθυνση η οποία δεν θα αποβλέπει μόνο στη απόκτηση καλύτερου εισοδήματος αλλά και με ποιον τρόπο αυτός θα ενσωματωθεί σ ένα Εθνικό Σύστημα Οικονομίας, στο οποίο θα είναι δυνατή η ποικιλομορφία των καλλιεργούμενων φυτικών ειδών στην περιοχή του. Όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο αντιληπτό ότι η βασισμένη σε αυστηρά οικονομικά κριτήρια γεωργία οδηγεί και στη χώρα μας σε συρρίκνωση και φτώχεια των ζωικών και των φυτικών ειδών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!