Απορίας άξιον

Δοκίμια
14.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
510781
Συγγραφέας: Σιάτρας, Δημήτρης
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:210
Ημερομηνία Έκδοσης:4/10/2019
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
"Το βιβλίο περιέχει τριάντα μικρές πραγματείες που ενδοσκοπούν αντικείμενα καθοριστικής σημασίας για την πνευματική, ηθική, κοινωνικοοικονομική και πολιτική ζωή. Η συγγραφή των κειμένων δεν απέβλεψε στο να διατυπωθούν θέσφατα, αλλά αντανακλά την πρόθεση μιας στράτευσης στη διαρκή προσπάθεια του σκεπτόμενου ανθρώπου να διανοίξει τους οικείους ορίζοντες".

Στο καινούργιο του βιβλίο, ο νομικός και πολιτικός επιστήμων Δημήτρης Σιάτρας διερευνά σύνθετες έννοιες και φαινόμενα κατά τρόπο εμπεριστατωμένο και ενδελεχή. Το πολυθεματικό αυτό βιβλίο απαρτίζεται από δοκίμια με ποικίλες στοχεύσεις: φιλοσοφικές, κοινωνιολογικές, πολιτικές και ανθρωπολογικές, ο δε αποδεικτικός τους λόγος θεμελιώνεται τόσο στην ευρεία εποπτεία της επιστημονικής και φιλοσοφικής βιβλιογραφίας όσο και στην επίκληση της καθημερινής εμπειρίας του συγγραφέα, προϊόν οξυδερκούς θεώρησης των πολυσύνθετων φαινομένων που ανιχνεύει.

Με λόγο πυκνό και ακριβή, ύφος προσωπικό, γνωστό άλλωστε και από το είδος του δοκιμίου που με επιτυχία καλλιεργεί, το έργο του αποτελεί μια ακόμα σπουδαία συμβολή στην πλούσια παράδοση της ελληνικής δοκιμιογραφίας.
Συγγραφέας:
Σιάτρας, Δημήτρης
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:
210
ISBN:
9789605834654
Ημερομηνία Έκδοσης:
4/10/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική