Μυστικοί δρόμοι του δημοκρατικού στρατού

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
131451
Συγγραφέας: Σιαπέρας, Κώστας
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:175
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Ο παλαίμαχος αγωνιστής Κώστας Σιαπέρας, στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, εκτελούσε ειδική αποστολή στη Γιουγκοσλαβία και στη Βουλγαρία, σαν σύνδεσμος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα ΚΚ των χωρών αυτών. Οι εμπειρίες του, από την ειδική φύση των καθηκόντων του, κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού, προσφέρουν άγνωστα ως τώρα στοιχεία για τη λειτουργία του Δημοκρατικού Στρατού.
Ο συγγραφέας περιγράφει με αφοπληστική ζωντάνια το οδοιπορικό των καταδιωκόμενων αγωνιστών και τη ζωή τους στα στρατόπεδα υποδοχής στη Γιουγκοσλαβία: Μπούλκες, Τέτοβο, Νόβι Σίβατς και αλλού, είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη μαρτυρία για τα στρατόπεδα αυτά, που υπήρξαν άλλωστε και προθάλαμοι του ΔΣ. Ακόμα ο συγγραφέας καταγράφει το ειδικό καθεστώς που επιβλήθηκε στα στρατόπεδα αυτά από την ηγεσία του ΚΚΕ, ενώ πό τις αφηγήσεις του αναδύεται ένα άγνωστο πορτρέτο του Ζαχαριάδη της περιόδου εκείνης.
Ο Κώστας Σιαπέρας φωτίζει επίσης, όσο λίγοι προηγούμενοι συγγραφείς το μεγάλο και λεπτό κεφάλαιο της βοήθειας που πρόσφεραν οι Λαϊκές Δημοκρατίες στον ΔΣΕ και δίνει ολοζώντανα όλο το παρασκήνιο και τις υποδομές που απαιτούνταν για να φτάσει η βοήθεια στον Γράμμο και στο Βίτσι.
Συγγραφέας:
Σιαπέρας, Κώστας
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
175
ISBN:
9789602752005
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική