Γνωρίζω Αρχαία, Μαθαίνω Νέα Α Γυμνασίου

ενότητες 1-6
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.00
8.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
541272
Συγγραφέας: Σφυρής, Νικόλαος Α.
Εκδόσεις: 24γράμματα
Σελίδες:104
Ημερομηνία Έκδοσης:12/12/2020
ISBN:9786182010969
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο «Γνωρίζω Αρχαία, Μαθαίνω Νέα» ακολουθεί τη σειρά των διδακτικών ενοτήτων του σχολικού εγχειριδίου και αποτελεί μια νέα εκπαιδευτική προσέγγιση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών της Α΄ Γυμνασίου. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν μέσα από την ετυμολογία και την παραγωγή λέξεων τη σημαντικότητα του μαθήματος και τη σύνδεση της αρχαίας με τη νέα ελληνική γλώσσα, εμπλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιό τους.

Κάθε ενότητα του βιβλίου χωρίζεται σε δύο μέρη:

• Στο πρώτο μέρος υπάρχουν λεξιλογικές και ετυμολογικές δραστηριότητες πολλών και διαφορετικών τύπων (αντιστοιχίες, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, συμπλήρωσης κενού, επιλογής κ.ά) που αντλούν το περιεχόμενό τους από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στο κείμενο της εκάστοτε ενότητας.

• Στο δεύτερο μέρος περιέχονται δραστηριότητες παραγωγής λόγου (συγγραφή παραγράφων, θεματικών προτάσεων, εκθέσεων) που το θέμα τους σχετίζεται άμεσα με το κεντρικό νόημα του κειμένου που μελετήθηκε. Στόχος τους είναι να αναδειχθεί μέσα από την αυτενέργεια των μαθητών η αξία των κειμένων των αρχαίων ελληνικών, τα οποία ακόμη και σήμερα, χιλιάδες χρόνια μετά τη συγγραφή τους, αποτελούν πηγή έμπνευσης και προβληματισμού πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένθετο με τις ενδεικτικές απαντήσεις όλων των ασκήσεων του βιβλίου, το οποίο παρέχει στον μαθητή τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!