Η Ατυχής Εξέγερση της Δράμας -1941- κατά τα Βουλγαρικά Στρατιωτικά Αρχεία

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 22.50
15.75
Τιμή Πρωτοπορίας
+
464183
Συγγραφέας: Σφέτας, Σπυρίδων
Σελίδες:256
Ημερομηνία Έκδοσης:29/09/2017
ISBN:9789605990756
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ΟΜIΧΛΗ των μετεμφυλιακών παθών και ερίδων βαρυτάτη επέπεσεν επί των τραγικών γεγονότων της 29 Σεπτεμβρίου 1941 στην Επαρχία της Δράμας, σκιάζουσα την ερμηνεία τους, όχι όμως και το μεγαλείο της θυσίας των θυμάτων.

Δυστυχώς, εκ των πρωταγωνιστών ουδείς επέζησε, με αποτέλεσμα την απώλεια της μαρτυρίας τους για τα συντελεσθέντα.

Οι τυποποιημένοι εορτασμοί, οι ιδιοτελείς πρακτικές, η μεροληπτική αναφορά στα γεγονότα ανάλογα με την κομματική ταυτότητα των ομιλητών, που χαρακτηρίζονται από ιστορική μυωπία και αδυναμία πρόσληψης της ιδιαιτερότητας της θυσίας, έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση της ιερότητας που πρέπει να περιβάλλει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Η ιερά Μητρόπολις Δράμας επιθυμούσα να συμβάλει στην αποκάθαρση της ιστορικής αλήθειας χρηματοδότησε την έρευνα των βουλγαρικών στρατιωτικών αρχείων, και στην παρούσα έκδοση παρουσιάζει τον καρπό της έρευνας που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Βαλκανικής ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Σπυρίδων Σφέτας μετά των συνεργατών του.

Ο αμερόληπτος αναγνώστης θα πληροφορηθεί για το πως οι κατακτηταί και θύται διαχειρίστηκαν το ζήτημα αυτό πριν και μετά, και θα εξάγει τα ανάλογα συμπεράσματα.

Πιστεύοντας ότι η εργασία αυτή προσθέτει το δικό της άνεμο στη διάλυση της ομίχλης γύρω από τα τραγικά γεγονότα της Δράμας του 1941, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον ελλογιμώτατο καθηγητή και τους συνεργάτες του για την κοπιώδη προσπάθειά τους, στον εκδοτικό οίκο των αδελφών Παύλου και Δέσποινας Κυριακίδη, καθώς και στο συμπολίτη μας Αθανάσιο Κάζη για το φωτογραφικό υλικό που κοσμεί το βιβλίο.

Ιερόν Επισκοπείον Δράμας

29η Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ


(Απο τον πρόλογο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!