Έτος Ένα της Ρώσικης Επανάστασης

Έκπτωση
26%
Τιμή Εκδότη: 22.50
16.65
Τιμή Πρωτοπορίας
+
460635
Συγγραφέας: Σερζ, Βίκτωρ
Εκδόσεις: RedMarks
Σελίδες:431
Επιμελητής:Στεφανοπούλου, Διονυσία
Ημερομηνία Έκδοσης:13/7/2017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στα 100 χρόνια από το 1917 , οι εκδόσεις Red Marks παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το βιβλίο του Βικτόρ Σερζ Έτος Ένα της Ρωσικής Επανάστασης, ένα βιβλίο αναφοράς, για όσες και όσους θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος αυτήν την κορυφαία «στιγμή» του 20ού αιώνα, αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη του καθεστώτος στη Ρωσία.

Το Έτος Ένα έχει πίσω του μια ολόκληρη περιπέτεια. Για πολλές δεκαετίες συκοφαντήθηκε από την «ορθόδοξη» σταλινική πτέρυγα που κυριαρχούσε μέσα στην Αριστερά. Τα αντίτυπά του κατάσχονταν και καταστρέφονταν στη Ρωσία και στην ανατολική Ευρώπη. Η κατοχή ενός τέτοιου βιβλίου ήταν λόγος δίωξης στην Ανατολή και πολιτικής απομόνωσης στη Δύση. Όμως το Έτος Ένα επιβίωσε: κυκλοφορεί μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της διεθνούς ριζοσπαστικής Αριστεράς για τα 100 χρόνια από το 1917. Όχι τυχαία.

Ο Σερζ παρουσιάζει τις κατακτήσεις του Οκτώβρη όχι με τον ψυχρό τρόπο του εξατομικευμένου αναλυτή, αλλά με τη βαθιά ταύτιση του κομουνιστή διανοουμένου με την εργατική επανάσταση. Μας δίνει έτσι όλο το ιστορικό υπόβαθρο για την υπεράσπιση της κληρονομιάς της Ρωσικής Επανάστασης, για την αντίσταση στην αστική ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση που επιχειρεί να ξεφορτωθεί το νεογέννητο «παιδί» τού 1917 –την πρώτη νικηφόρα εργατική επανάσταση– μαζί με τα βρόμικα νερά του σταλινικού καθεστώτος που ακολούθησε.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η μόνη στα ελληνικά που περιλαμβάνει και τους δύο προλόγους που ο ίδιος ο Σερζ έχει γράψει για το βιβλίο αυτό, στα 1930 και στα 1938, αλλά και τον επίλογο του 1947.
Συγγραφέας:
Σερζ, Βίκτωρ
Εκδότης:
RedMarks
Σελίδες:
431
ISBN:
9786188307315
Επιμελητής:
Στεφανοπούλου, Διονυσία
Μεταφραστής:
Αρβανίτης, Φοίβος
Ημερομηνία Έκδοσης:
13/7/2017

«Είναι ένα βιβλίο αναφοράς για όσους θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος αυτήν την κορυφαία «στιγμή» του 20ου αιώνα, αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη του καθεστώτος στη Ρωσία» (από τον πρόλογο του εκδότη).
Διαβάστε το.
Αν δεν διαθέτετε επαρκή χρόνο, για τις 420 σελίδες του, αφιερώστε λίγη ώρα για τους δύο προλόγους του συγγραφέα, του 1930 και του 1938, και, κυρίως, για τον επίλογο, επίσης του συγγραφέα, που έγραψε το 1947, λίγο πριν το θάνατό του.

ΥΓ
Εξαιρετική, ως προς τη σαφήνεια και την ευκολία ανάγνωσης, η μετάφραση/απόδοση˙ δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη, όσον αφορά την πιστότητα της απόδοσης του αρχικού κειμένου.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!