Scripta Manent

Συμμετοχή στον δημόσιο πολιτικό και νομικό λόγο
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
489468
Σελίδες:213
Ημερομηνία Έκδοσης:07/11/2018
ISBN:9789601433417
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

"... "κριτές" της αποτελεσματικότητας κανόνων δικαίου με γνήσια δημοκρατική νομιμοποίηση γίνονται μη κυβερνητικές οντότητες "θολής" και, πάντως, μη δημοκρατικώς νομιμοποιημένης καταγωγής.
Το κατά τ’ ανωτέρω, στερούμενο δημοκρατικής νομιμοποίησης ως προς τη δομή και τη δράση του, παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό "σύμπλεγμα" "Αγορών" και "Οίκων Αξιολόγησης" αναδεικνύει μ’ εξαιρετική, πλην όμως άκρως ανησυχητική, καθαρότητα την επικυριαρχία του "οικονομικού" επί του δημοκρατικώς κρατικής προέλευσης "θεσμικού" στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος".

[απόσπασμα ομιλίας του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου που έλαβε χώρα τη 14η Σεπτεμβρίου 2016 στην έναρξη εργασιών του 4ου ετήσιου "Athens Democracy Forum", με θέμα: "Religion, Migration, Power and Money", που διοργάνωσαν οι New York Times υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας]

«Η έννοια του Αρχιπελάγους καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο Montego Bay της Ιαμαϊκής και αυτό εισάγει οπωσδήποτε θετικό πρόκριμα για την Ελλάδα, γιατί οφείλουμε να διεκδικούμε με ενεργητικές παρεμβάσεις να επεκταθεί η έννοια αυτή, με όλα βεβαίως τα επιμέρους αποτελέσματά της, και στα πράγματι μικτά Αρχιπελαγικά Κράτη, όπως είναι η χώρα μας. Η νέα Σύμβαση προσφέρει μια επαρκή βάση για τον σκοπό αυτό. Άλλωστε η αρχιπελαγική δομή καθεαυτή απαιτεί εκ των πραγμάτων για όλα τα Αρχιπελαγικά Κράτη (αμιγή ή μικτά) την ειδική πρόνοια της “μη διάσπασης” του ενιαίου της αρχιπελαγικής δομής και εν τέλει τη “μη διάσπαση” της κρατικής κυριαρχίας».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!