Scripta Manent

Εγχειρίδιον πολιτικής παιδείας
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.66
8.16
Τιμή Πρωτοπορίας
+
394850
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Στοχαστής
Σελίδες:144
Επιμελητής:ΑΞΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2013
ISBN:9789603032137
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένας λαός σκλαβώνεται μόνος του, κόβει τον ίδιο του λαιμό όταν, έχοντας επιλέξει ανάμεσα στο να είναι υποτελής και στο να είναι ελεύθερος, εγκαταλείπει τις ελευθερίες και μπαίνει στο ζυγό, συναινώντας στην ίδια του τη δυστυχία, ή μάλλον, προφανώς, καλωσορίζοντάς την, λέει ο Ετιέν ντε Λα Μποεσί.
Η πρόθεση του παρόντος τόμου υπερβαίνει τα πλαίσια της παράθεσης κειμένων που, με τον τρόπο τους, αναδεικνύουν το πολυδύναμο και διαχρονικό της σκέψης των συγγραφέων τους.
Στα επιλεγμένα, ξεχωριστά αλλά και αλληλοσυμπληρούμενα, υπό μία έννοια, κείμενα συμπυκνώνονται μ' έναν ουσιαστικό τρόπο απόψεις, ιδέες και κριτικές παρατηρήσεις που μπορούν να αποτελέσουν επιβοηθητικά εργαλεία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης-αναθεμελίωσης ενός νέου ηθικού-πολιτιστικού και πολιτικού πλαισίου, αντιθετικού και αντίρροπου στον επερχόμενο Μεσαίωνα.
Υπ' αυτή την έννοια, η συλλογή αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο δημοκρατικής πολιτικής παιδείας, χρήσιμο στην κατάρτιση του σύγχρονου ενεργού πολίτη.
Οι ιδέες που με πάθος διατυπώνονται από τους ξεχωριστούς αυτούς διανοητές δεν αρκούν για να αλλάξουν τον κόσμο, μπορούν, όμως, να συμβάλουν στην αλλαγή της συνείδησης όλων όσων θέλουν να σπάσουν τις αλυσίδες τους.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!