Σχεδόν βιβλικά

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 14.00
8.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
467210
Συγγραφέας: Αγγελής, Δημήτρης
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:48
Επιμελητής:Δένδια, Αλεξάνδρα
Ημερομηνία Έκδοσης:16/11/2017
ISBN:9789604355846
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

21α.
Αλ-Φαίχα
Εκείνη τη νύχτα και την άλλη και όλες τις προηγούμενες καλπάζαμε ξέφρενα για τη Μοσούλη. Το άλλο πρωί κοιτάζοντας τα ίχνη απ’ τις οπλές μας διαπιστώναμε πάντα ότι πολλές φορές μετά τα μεσάνυχτα την είχαμε διασχίσει, αλλά εκείνη παρέμενε αόρατη κι απλησίαστη σαν μυστική πλατωνική ουτοπία. Και μόνο μια γυναίκα που την είχε πρώιμα
νοσταλγήσει στεκόταν σαν στήλη άλατος έξω απ’ τις αμμώδεις πύλες της, δείχνοντάς μας πως κάποτε υπήρξαν αληθινά οι αλέες, τ’ αρχοντικά σπίτια κι οι πλατείες της με τα σιντριβάνια και τ’ αγάλματα.
Έτσι, θα υπάρξει και για μας κάποτε επιστροφή σε μια πόλη που αγαπήσαμε. Την αγαπήσαμε σαν ποταμό πυρόξανθων μαλλιών πάνω σε σβέρκο που αλάτισε η θάλασσα και το τρανζιστοράκι – αλλά καταστράφηκε, επειδή πολύ επιμείναμε στις μάταιες συμπλοκές, και λέω πως ίσως τελικά να μη μας άξιζε.

21β.
Πάνω απ’ τα σύννεφα της πόλης μας υπάρχει μια άλλη πόλη δεμένη με σκοινιά. Ο καπνός από τις καμινάδες μας είναι τα οπωροφόρα της δέντρα, τα όνειρα των παιδιών μας οι νιφάδες του χιονιού στα γοτθικά καμπαναριά της, τα πιο ταπεινά μας λόγια οι σιτοβολώνες που ταίζουν τα εξαφανισμένα θηλαστικά του δικού μας κόσμου, που εκεί συνεχίζουν αμέριμνα τη ζωή τους. Στάχυα και σκιάχτρα ξεφυτρώνουν ακόμα και μέσα στα σπίτια, αρχοντικοί κύκνοι κολυμπούν στα κανάλια της πόλης κι αρκεί το βράδυ να βάλεις λίγο γάλα σ’ ένα πιατάκι για να εμφανιστεί το κρυμμένο φεγγάρι του
κήπου σου. Εκεί ζεί ο συλλέκτης των κορακιών, η οικογένεια Κασκαμπέλ, ο ταριχευτής του Λένιν κι ο ευαγγελιστής Ιωάννης.Εκεί ζεί ο άγιος Παστερνάκ με το απαγορευμένο του ποίημα «Άμλετ» και ο άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος με τα φαγωμένα νύχια του.
Υπάρχουν πολλές ανεμόσκαλες, καταπακτές και άλλοι κρυφοί τρόποι για να βρεθείς στην πάνω πόλη. Εγώ ανεβαίνω σβήνοντας μέσα στα πράσινα γατίσια μάτια σου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!