Οσμανική Πραγματικότητα (τόμοι 2)

Συστηματική παρά-θεση δομών και λειτουργιών
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 95.40
71.55
Τιμή Πρωτοπορίας
+
76562
Συγγραφέας: Σαρρής, Νεοκλής
Εκδόσεις: Αρσενίδης
Σελίδες:544
ISBN:9789602530016
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Το έργο αυτό του Νεοκλή Σαρρή καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Για πρώτη φορά έχουν συνταχθεί λεπτομερειακές γνώσεις που αφορούν αυτό που αποκαλείται "τουρκοκρατία". Παρέχει πληροφορίες και ειδήσεις σχετικές προς τους θεσμούς και τη λειτουργία τους σ όλη τη διάρκεια της μακραίωνης εξελικτικής τους πορείας, δηλαδή από τον 11ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού.Ο πρώτος τόμος, με ειδικότερο τίτλο: "Το Δεσποτικό Κράτος" περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση της πρώτης φάσης της Τουρκοκρατίας δηλαδή των Σελτζούκων της Ανατολίας και των διαδοχικών τους τουρκικών ηγεμονιών.

Ο δεύτερος τόμος, με ειδικότερο τίτλο: "Η Δοσιματική Διοίκηση", περιγράφει με εξαντλητικές λεπτομέρειες το δημοσιονομικό σύστημα, το φορολογικό σύστημα και την οργάνωση των δημοσιονομικών υπηρεσιών, αναλύει το πρόβλημα των κρατικών δαπανών και παρέχει υποδείγματα προϋπολογισμών.

Η έκδοση αυτή είναι εμπλουτισμένη με πρωτότυπη εικονογράφιση και κυρίως με υποδείγματα επίσημων εγγράφων, σφραγίδων κ.λ.π που αποδεικνύουν το βαρύ ερευνητικό έργο του συγγραφέα. Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο τρίτος και τελευταίος τόμος του έργου με τίτλο: "Όψεις της Κοινωνίας και της Οικονομίας".

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!