Σάος Παντομίμα φαντασμάτων

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 17.70
12.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
412402
Συγγραφέας: Καλπούζος, Γιάννης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:456
Επιμελητής:ΜΑΡΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:22/01/2015
ISBN:9786180109559
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Το νησί ύστερα από έναν τρομερό σεισμό βυθίζεται προοδευτικά. Οι άνθρωποι ανεβαίνουν ολοένα ψηλότερα για να σωθούν.

Η κανονικότητα της ζωής του Παρασκευά, της αγαπημένης του εγγονής Θαρρενής, μα και όλων των κατοίκων ανατρέπεται απότομα. Έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, τον φόβο, την απόγνωση και τον θάνατο, ενώ θ' αναμετρηθούν με ανομολόγητα μυστικά, πόθους και πάθη.

Στην ανάβαση προς το βουνό Σάος περιπλέκονται μια αινιγματική διαθήκη, πολιτικοί-καρικατούρες, βιαστές και δολοφόνοι, ηγέτες-νάνοι, καθημερινοί άνθρωποι-γίγαντες, το καθήκον, η αλληλεγγύη και ο φιλοτομαρισμός, η μετάλλαξη των χαρακτήρων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ο έρωτας που φυτρώνει σαν λουλούδι στη ραγισματιά της ασφάλτου, ο πλούτος και η φτώχεια των ψυχών, η ηθική και συναισθηματική κατάπτωση, η αποκτήνωση, η ελπίδα, το ίδιο το νησί, που θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα ή ο κόσμος ολόκληρος.

(Επιμελημένη απ' το συγγραφέα στο σύνολό της επανέκδοση του μυθιστορήματος με αρχικό τίτλο "Παντομίμα Φαντασμάτων".)

Κριτικές

Εξαιρετικό βιβλίο!Αποτυπώνει στο έπακρο την ανθρώπινη αντίδραση σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και ιδιαίτερα της ελληνικής κοινωνίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα από το μεγάλο λογοτέχνη Γιάννη Καλπούζο που αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, πως για τα έργα του θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία λογοτεχνίας. Το «Σάος - Παντομίμα Φαντασμάτων» είναι ένα αριστουργηματικό βιβλίο με ένα τελείως ασυνήθιστο θέμα, την καταβύθιση ενός νησιού εξαιτίας απρόσμενων φυσικών φαινομένων και τις επιπτώσεις αυτής της φυσικής καταστροφής στις ζωές των πολυάριθμων χαρακτήρων-κατοίκων. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο βιβλίο το οποίο συνδυάζει ανεπανάληπτα τις σκηνές καταστροφής και απόγνωσης, με το αστυνομικό στοιχείο και τις προσπάθειες διαλεύκανσης των πολλαπλών εγκλημάτων που συμβαίνουν, το ερωτικό με το δραματικό στοιχείο, την ανθρωπιά με την αποκτήνωση και τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης των επιζώντων. Ο συγγραφέας μας συμπαρασύρει σε ένα ταξίδι μέχρι τα έσχατα όρια της ανθρώπινης ψυχής, τη μεταμόρφωση ακόμα και του πιο εκλεπτυσμένου ανθρώπου σε θηρίο όταν απειλείται η ίδια του η ύπαρξη, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδυση των πιο ευγενών και ηρωικών ενστίκτων από ανθρώπους ταπεινούς που, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αποδεικνύονται ανώτεροι των περιστάσεων. Ένα αριστουργηματικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους! Πολλά συγχαρητήρια στον εξαίρετο Γιάννη Καλπούζο!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!