Περί ποιήσεως

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 9.79
6.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
265811
Εκδόσεις: Άγρα
Σελίδες:91
Μεταφραστής:Αλιφέρης, Νίκος
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2005
ISBN:9789603255758
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Οι Μοντάλε, Ουνγκαρέττι, Κουαζιμόντο και Σάμπα είναι εκείνοι ου θα αλλάξουν, στον εικοστό αιώνα, το τοπίο της ιταλικής ποίησης.
Αν και μέλη του ίδιου κινήματος, που θα συγκρουστεί μετωπικά με την παραδοσιακή ρητορεία, συχνά πρεσβεύουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για σημαντικά πνευματικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την εποχή ή την τέχνη.
Η ρητορεία, ο ερμητισμός, η σχέση ποιήσεως και ιστορίας, η στρατευμένη τέχνη, το ανορθολογικό στοιχείο στην ποίηση, το ποίημα αντικείμενο: τα βασικά ζητήματα που πραγματεύονται τα κείμενα του παρόντος τόμου, τα οποία διαδραμάτισαν οπωσδήποτε σημαίνοντα ρόλο στην πνευματική ιστορία της γείτονος χώρας. Διαφαίνεται άλλωστε σ αυτά ένα στοιχείο απρόσβλητο από την αναπόφευκτη φθορά του χρόνου: η αυθεντική και αγωνιώδης πνευματική προσπάθεια του ποιητή να ορίσει την τέχνη του εν σχέσει προς τον κόσμο και την ιστορία. Κείμενα, προπάντων, συνδεδεμένα με σπουδαία ποιήματα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας -πράγμα που τους προσδίδει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Εξαιρετικά ενδιαφέρων τόμος με κείμενα περί -ιταλικής κυρίως- ποιήσεως τεσσάρων κορυφαίων ποιητών που διαμόρφωσαν σε μεγάλο μέρος του το σύγχρονο ιταλικό ποιητικό τοπίο. Προσωπικά ξεχώρισα το απόσπασμα αυτοπροσωπογραφίας του Εουτζένιο Μοντάλε. Ωραία μετάφραση από τον καλό γνώστη της ιταλικής ποίησης Νίκο Αλιφέρη.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!