Κρίση στην κοιτίδα του πολιτισμού, κρίση στην ανθρωπότητα

Αναζητήσεις… Για μια οικουμενικότητα με ορθό λόγο και ανθρώπινες αξίες
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.00
10.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
491755
Συγγραφέας: Σαμαρά, Μίνα
Εκδόσεις: Αγγελάκης
Σελίδες:386
Ημερομηνία Έκδοσης:13/12/2018
ISBN:9789606160707
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πόσες όμορφες φιλοσοφικές σκέψεις κρύβει η λέξη Ελληνισμός! Η δόξα της Ελλάδος διαμόρφωσε την πολιτιστική εξέλιξη του ανθρώπου, τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό!

Αυτός ο τόπος δημιούργησε και εδραίωσε έναν οικουμενικό πολιτισμό. Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία διατηρούν την ομορφιά τους μέσα στους αιώνες, δεν πιέζονται ούτε από τον φόβο και ούτε από το χάος της κρίσης. Η δημοκρατία μας εξακολουθεί να είναι κεντρικό σημείο, να διασφαλίζει και να επαναδιαπραγματεύεται τα ιδανικά της, που είναι υψίστης σημασίας για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, και περιφρονεί, απορρίπτει και εξοστρακίζει όπως η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία αυτούς που φέρονται προκλητικά απέναντι στον πολιτιστικό της χαρακτήρα και στα αξιοθαύμαστα ήθη του πολίτη. Ο αρχαίος φιλοσοφικός λόγος των Ελλήνων, με την κοσμοαντίληψη του Θαλή, του Ησιόδου και τόσων άλλων στοχαστών που επισημαίνουν επιστημονικά υψίστου πνευματικού επιπέδου θέματα περί των πρώτων αρχών του κόσμου και έχουν διασωθεί από τη Χρυσή Εποχή, προσδίδουν λαμπρότητα, είναι πηγή επιστημονικών παρατηρήσεων, κρύβουν αξίες, διακηρύσσουν, φωτίζουν τη σύγχρονη σκέψη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αναδεικνύουν την οικουμενικότητα του Ελληνισμού. Ζουν σήμερα μέσα στην επιστημονική ορολογία της εποχής μας και είναι μια αστείρευτη πηγή.

Η Ελλάδα αναδεικνύοντας τον ιστορικό της ρόλο και λόγο με ιδιαίτερη έμφαση τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα έδωσε και θα δώσει ξανά στον βωμό της θυσίας, θα μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα στην ανθρωπότητα.

Εμείς οι `Ελληνες ως ένθερμοι πατριώτες, αποδεδειγμένα, σε κάθε μορφή κινδύνου, δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε για τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια της ζωής μας. Μένουμε άφωνοι και ονομάζουμε βαρβαρική κάθε σκέψη μίσους εναντίον των Ελλήνων και του έθνους μας. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σε μια εποχή ασύλληπτων ρυθμών και διεθνών εξελίξεων κρίσης η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε καμία κατοχή.

Έχουμε χρέος... είμαστε υπερήφανος λαός εμείς οι Έλληνες. Στην αρχαία Αθήνα ορθώσαμε έναν Παρθενώνα και την ιδέα της Δημοκρατίας!

Ας μην αισθανόμαστε μέσα μας βαθύ κενό απελπισίας. Η κρίση δεν θα συγκατοικήσει εδώ στον καταγάλανο ουρανό, στον ήλιο και στην απεραντοσύνη της θάλασσας! Από εμάς εξαρτάται!

«Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του!» Θ. Κολοκοτρώνης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!