Οι αγρότες στην Ευρώπη

79284
Συγγραφέας: Rosener, Werner
Σελίδες:420
Επιμελητής:Αποστολοπούλου, Μαρία
Μεταφραστής:Δημητρούκας, Ιωάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:01/05/1999
ISBN:9789603447184


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η ιστορία της Ευρώπης στηρίζεται στους ώμους των αγροτών. Αυτοί είναι που στην κυριολεξία έθεσαν τα θεμέλια του ευρωπαικού πολιτισμού, επιφορτίσθηκαν με τη διατροφή της πόλης και της υπαίθρου και συγκρότησαν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Οι αγροτικοί τρόποι ζωής διαμόρφωσαν την κοινωνική πραγματικότητα για αιώνες. Ο διεθνούς φήμης ιστορικός του αγροτικού κόσμου Βέρνερ Ρέζενερ προσφέρει με αυτό τον τόμο της σειράς "Η Διαμόρφωση της Ευρώπης" μια ιστορία των αγροτών της Ευρώπης από τις πρώιμες μεσαιωνικές απαρχές μέχρι σήμερα.

ΚΡΙΤΙΚΗΗ ιστορία της Ευρώπης στηρίζεται στους ώμους των αγροτών. Αυτοί είναι που στην κυριολεξία έθεσαν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού, επιφορτίστηκαν με τη διατροφή της πόλης και της υπαίθρου, και συγκρότησαν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Οι αγροτικοί τρόποι ζωής διαμόρφωσαν την κοινωνική πραγματικότητα για αιώνες.

Ενας από τους κορυφαίους ιστορικούς του αγροτικού κόσμου, ο Βέρνερ Ρέζενερ, προσφέρει με αυτόν τον τόμο της σειράς Η Διαμόρφωση της Ευρώπης μια ιστορία των αγροτών της Ευρώπης από τις πρώιμες μεσαιωνικές απαρχές ως σήμερα.

Η αγροτική ζωή έχει από καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο της δημόσιας ζωής όσο και της επιστημονικής έρευνας. Η επιστημονική ενασχόληση με την αγροτιά και τα φαινόμενα της κοινωνίας του χωριού πραγματοποιήθηκε με φόντο την εξέλιξη της σύγχρονης αστικής κοινωνίας της πόλης και της διαδικασίας της βιομηχανοποίησης, η οποία μετέβαλε θεμελιωδώς την ευρωπαϊκή οικονομία στη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα, σημειώνει ο Βέρνερ Ρέζενερ.

Ο Βέρνερ Ρέζενερ (W. Rosener), γεννημένος το 1944, είναι υφηγητής πανεπιστημίου και επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Ιστορίας Μαξ Πλανκ της Γοττίγγης. Οι εργασίες του αφορούν κυρίως την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία του ύστερου Μεσαίωνα.

Ο τόμος Οι αγρότες στην Ευρώπη του Βέρνερ Ρέζενερ είναι ο έκτος που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, που έχουν αναλάβει την ελληνική έκδοση της πολυσυζητημένης σειράς Η Διαμόρφωση της Ευρώπης, την οποία διευθύνει ο διαπρεπής γάλλος ιστορικός Ζακ Λε Γκοφ.ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ, 19-12-1999

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!