Εφευρέσεις και εμπόριο

49687
Συγγραφέας: Reid, Struan
Εκδόσεις: Ερευνητές
Σελίδες:48
Μεταφραστής:Τζιαντζή, Μαριάννα
ISBN:9789607243690


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Η Κίνα στην Ανατολή - η Ευρώπη στη Δύση, αιώνες ολόκληρους οι πολιτισμοί τους συνδέονταν με εμπορικές ανταλλαγές. Το νήμα της ιστορίας αυτών των ανταλλαγών και της επίδρασης που είχαν στους λαούς τους οποίους έφεραν σε επαφή ξετυλίγεται σε αυτό το βιβλίο. Αναφέρεται η ιστορία των πόλεων και των πολιτισμών απ όπου πέρασαν οι δύο μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι: ο Δρόμος του Μεταξιού και ο Δρόμος των Μπαχαρικών.

Η ιστορία της ανθρωπότητας στηρίζεται σε μια σειρά τεχνολογικές καινοτομίες και εφευρέσεις - από το χαλινάρι του αλόγου και τον τροχό έως το μικροτσίπ και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στη διάρκεια των αιώνων, η ανταλλαγή αυτών των τεχνολογιών ενέπνευσε νέες εξελίξεις και βελτιώσεις. Ηταν μια ανταλλαγή που έγινε κυρίως μέσω του εμπορίου. Από τη μια ώς την άλλη άκρη της Ασίας, οι Δρόμοι του Μεταξιού και των Μπαχαρικών έφερναν σε επαφή πολλούς και διαφορετικούς λαούς που εμπορεύονταν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας συγχρόνως και τις γνώσεις τους για την επιστήμη και τις νέες εφευρέσεις. Έτσι αναπτύχθηκαν θεμελιώδεις τεχνολογίες, όπως η γραφή, η υφαντική και η γεωργία. Το βιβλίο αυτό διερευνά τη διαδικασία ανταλλαγής γνώσεων, στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά οι Δρόμοι του Μεταξιού και των Μπαχαρικών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!