Ο Άτλας επαναστάτησε Ι Η αντίφαση

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.50
10.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
346246
Συγγραφέας: Ράντ, Άυν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:584
Ημερομηνία Έκδοσης:20/9/2011
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
"Ο Άτλας επαναστάτησε", το επικό μυθιστόρημα της Άυν Ραντ που πρωτοεκδόθηκε το 1957, αποτελεί ορόσημο στο χώρο του πνεύματος αλλά κι ένα από τα πιο εμπορικά μυθιστορήματα παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Είναι η ιστορία ενός άντρα που είπε ότι θα σταματήσει τη μηχανή του κόσμου - και το έκανε. Ήταν ένας καταστροφέας ή ο μεγαλύτερος λυτρωτής; Γιατί έπρεπε να πολεμήσει όχι τους εχθρούς του αλλά αυτούς που τον χρειάζονταν περισσότερο; Και γιατί τη δυσκολότερη μάχη έπρεπε να τη δώσει ενάντια στη γυναίκα που αγαπούσε; Τι κινεί τον κόσμο - και ποια δύναμη κινεί τον άνθρωπο; Αυτό το μυθιστόρημα, αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα, παρουσιάζει ένα εκπληκτικό πανόραμα της ανθρώπινης ζωής - από τον ιδιοφυή επιχειρηματία που καταντά ένας άχρηστος καζανόβας μέχρι το σπουδαίο χαλυβουργό που δεν ξέρει ότι απεργάζεται την καταστροφή του, από το φιλόσοφο που γίνεται πειρατής μέχρι το συνθέτη που εγκαταλείπει την καριέρα του τη νύχτα του θριάμβου του, από τη γυναίκα που διαχειρίζεται έναν διηπειρωτικό σιδηρόδρομο μέχρι τον τελευταίο εργάτη στα τρένα της... Με πρωταγωνιστές υπεράνθρωπους ήρωες και άθλια υποκείμενα, με φόντο την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, το μυθιστόρημα "Ο Άτλας επαναστάτησε" είναι το αριστούργημα της Άυν Ραντ στο οποίο πραγματεύεται τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο.

Μια φιλοσοφική επανάσταση δοσμένη σαν συναρπαστικό θρίλερ.
Συγγραφέας:
Ράντ, Άυν
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
584
ISBN:
9789604106431
Μεταφραστής:
Σαμαρά, Χριστιάννα
Ημερομηνία Έκδοσης:
20/9/2011

Οποιοδήποτε χαρακτηρισμός εκτός από το "υπεράνω κριτικής" αδικεί ένα από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά έργα του προηγούμενου αιώνα.

Περίμενα με αγωνία τη μετάφραση αυτού του έργου-τριλογίας της ΡΑαντ. Είναι κρυμμένα διαμάντια. Το διάβασα μέσα σε λίγες μέρες. Η γραφή, οι χαρακτήρες, η πλοκή, όλα τα στοιχεία μου συνθέτουν την τριλογία της είναι μοναδικά. Ευχαριστούμε ΑΥΝ ΡΑΝΤ

Η συγκεκριμένη τριλογία είναι πράγματι αριστούργημα. Στο σύνολο της αποτελείται από 1.900 σελίδες αλλά ο τρόπος γραφής, η ρεαλιστικότητα των σκηνών, η "αλήθεια" των χαρακτήρων σε κάνει να εύχεσαι να υπήρχε και τέταρτος τόμος. Θα μπορούσε να διαβαστεί σαν ένα οικονομικό θρίλερ με στοιχεία φιλοσοφικά.. Σου ξεδιπλώνει την ηθική κάθε κοινωνικής ομάδας. Είναι από τα βιβλία που δε μπορείς να πεις την ιστορία τους γιατί πρέπει να διαβαστεί. Τέλος, είναι από τα βιβλία που ξέρεις ότι ο συγγραφέας δε θα σε απογοητεύσει μέχρι το τέλος. Κάθε σελίδα είναι άριστα δουλεμένη.
Γράψτε μια κριτική