Το μυστικό του Ιησού (μικρό μέγεθος)

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 25.00
17.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
530016
Συγγραφέας: Ράμφος, Στέλιος
Εκδόσεις: Αρμός
Σελίδες:538
Ημερομηνία Έκδοσης:18/06/2020
ISBN:9789606152801
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το πρόσωπο του Ιησού είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μας. Να το κατανοήσουμε είναι σαν να διαβάζουμε τον προορισμό μας. Για να βρούμε τον εαυτό μας πρέπει να ελευθερώσουμε το παρόν από αδράνειες που μεταβάλλουν το παρελθόν σε ψυχικό βάρος. Το μυστικό του Ιησού δεν είναι κωδικός προς αποκρυπτογράφηση? αποκαλύπτεται αναγεννητικά σε ένα καινούργιο χρόνο της ζωής μας.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε εντός παρενθέσεως. Καθώς προχωρούσα στον δεύτερο τόμο της Μεταφυσικής του κάλλους σχολιάζοντας τους νηπτικούς Πατέρες, συνειδητοποίησα ότι μιλούσα για ένα χριστιανισμό μετά τον τέταρτο αιώνα, στου οποίου το δόγμα έβαζαν την σφραγίδα τους η στωική και η νεοπλατωνική κυρίως σκέψη. Μπορεί ο χριστιανισμός αυτός να αντιμετώπιζε εχθρικά την ελληνική φιλοσοφία, αλλά υιοθετούσε κρίσιμα διανοητικά της εργαλεία, όπως η διάκριση αισθητού-νοητού, και γλιστρούσε με τον τρόπο του στην σωτηριολογία της. Επέμενα δηλαδή στις εξελίξεις και προσπερνούσα το εναρκτήριο γεγονός, σαν να επρόκειτο για ταυτόσημα πράγματα. Δημιουργιόταν έτσι ένα κενό, το οποίο επιχειρώ τώρα να καλύψω με το “Μυστικό του Ιησού”, ώστε τα φιλοκαλικά μελετήματα που θα ακολουθήσουν να τοποθετούνται στον δικό τους ιστορικό ορίζοντα και την στατική αποτύπωση να διαδεχθεί η ερμηνευτική δυναμική.

Περιεχόμενα:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. ΤΟ ΠΕΔΙΟ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙ.
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ. ΕΤΕΧΘΗ ΣΩΤΗΡ. ΚΑΙ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗΝ ΥΠΟ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ. ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ. ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ. ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. Ο ΑΣΩΤΟΣ – Ο ΤΕΛΩΝΗΣ – Ο ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ. ΘΑΥΜΑΤΑ. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ. ΤΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: Η ΥΠΕΡΒΑΣΙ. ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΠΗΓΗ ΥΔΑΤΟΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΙ. ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΠΝΟ. ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΙ. Η ΔΟΞΑ. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΝ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!