QED

Κβαντική ηλεκτροδυναμική
52072
Συγγραφέας: Feynman, Richard
Εκδόσεις: Τροχαλία
Σελίδες:213
Μεταφραστής:ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΑΚΗΣ ΘΑΝ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1988
ISBN:9789607022042
Θέμα:Φυσική


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


«... Σαν ένας μάγος ο Feynman ευχαριστιέται να μας περιπαίζει με τη μοναδική ιδιότυπη φρασεολογία του, επαναλαμβάνοντας επίμονα πόσο παράλογη είναι η θεωρία της QED που δημιούργησε. Είναι όμως αυτό αλήθεια;...
Όσοι ασχολούνται με τη Φυσική και όσοι απλά ενδιαφέρονται για μια ευρύτερη ενημέρωση στα προβλήματα της σύγχρονης Φυσικής, πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο αυτό».

Scientific American



Ο Richard Feynman, ένας από τους πλέον διακεκριμένους θεωρητικούς φυσικούς σ' ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποίησε με αυτό το βιβλίο μια περιπέτεια η οποία ουδέποτε αποτολμήθηκε έως σήμερα.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει με πρωτοτυπία, ακρίβεια και πληρότητα τη θεωρία της Φυσικής με το παράξενο (για τον αμύητο) όνομα "Κβαντική Ηλεκτροδυναμική", χωρίς να απαιτεί ειδικές γνώσεις από τον αναγνώστη.
Η προσέγγισή του διαφέρει ριζικά από τις υπάρχουσες. Με καταπληκτική απλότητα και τη χαρακτηριστική του σαφήνεια ερμηνεύει φαινόμενα από τα γνωστότερα, όπως η δημιουργία του ειδώλου σε έναν καθρέφτη και τα ζωηρά χρώματα των κηλίδων πετρελαίου που επιπλέουν στα ήσυχα νερά των λιμανιών, μέχρι τα κουάρκ, τα γλοιόνια και τα "περίεργα" θέματα της σύγχρονης Φυσικής.
Το βιβλίο αυτό είναι μια καταγραφή διαλέξεων, που έδωσε ο R. P. Feynman στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Caltec), στο Λος Άντζελες (τις οποίες εξέδωσε στο Πανεπιστήμιο του Princeton).
Ο Richard Feynman τιμήθηκε για τη δημιουργία και διατύπωση της Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής με το βραβείο Nobel το 1965. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Feynman παρουσιάζει στο "QED" με τη διαύγεια, τη σαφήνεια και την πληρότητα που χαρακτηρίζουν τις φημισμένες διαλέξεις του, τη θαυμάσια θεωρία του φωτός και της ύλης για αναγνώστες χωρίς ιδιαίτερο επιστημονικό υπόβαθρο"... (Science and Mathematics)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!