Πυξίδα

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 22.00
16.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
448605
Συγγραφέας: Enard, Mathias
Εκδόσεις: Στερέωμα
Σελίδες:472
Μεταφραστής:Διονυσοπούλου, Σοφία
Ημερομηνία Έκδοσης:15/11/2016
ISBN:9789608061477
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η νύχτα πέφτει στη Βιέννη και στο διαμέρισμα του Φραντς Ρίττερ, του μουσικολόγου που τον έχει ολότελα συνεπάρει η Ανατολή. Και μάταια αναζητά τη λύτρωση του ύπνου, χαμένος σε μνήμες και αναπολήσεις, μες στη μελαγχολία και τον πυρετό, καθώς συλλογίζεται τη ζωή του, τις μεταρσιωτικές εξάρσεις, τα αναρίθμητα συναπαντήματα και τα μακράς διάρκειας ταξίδια του εκτός Αυστρίας - Κωνσταντινούπολη, Χαλέπι, Δαμασκό, Παλμύρα, Τεχεράνη. Και είναι κι ο έρωτάς του για τη Σάρα που τον στοιχειώνει, τη Σάρα την ιδανική, την άπιαστη, την ονειρεμένη, η οποία έχει εντρυφήσει στη μοιραία έλξη που ασκεί η Παντοδύναμη Ανατολή πάνω στους δυτικούς τυχοδιώκτες, τους επιστήμονες, τους ταξιδευτές, τους καλλιτέχνες.
Έτσι ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας ο κόσμος εκείνων που αναδιφούν στην τέχνη και την ιστορία της, των σύγχρονων οριενταλιστών που εμπνέονται και καθοδηγούνται από την άσπιλη ελπίδα του αμαλγάματος και της αποκάλυψης, κάτι που η σύγχρονη πραγματικότητα έρχεται συχνά να διαψεύσει. Και ο τραγικός αντίλαλος της θρυμματισμένης τους ορμής αντιβουίζει μες στην καταρρακωμένη ψυχή των ηρώων καθώς διαπερνά το βιβλίο σαν χρυσή κλωστή.
Η Πυξίδα είναι ένα μυθιστόρημα νυχτερινό, μαυλιστικό και μελωδικό, που σφύζει από πολυμάθεια και γλυκόπικρο χιούμορ, μια περιδιάβαση και μια εκμυστήρευση ζωηρού θαυμασμού, μια αναζήτηση του άλλου μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό και ένα χέρι απλωμένο σαν γέφυρα ριγμένη ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, στο χθες και στο σήμερα, στερεωμένη πάνω στα ερωτικά κατάστιχα αιώνων ολόκληρων έκστασης, στις επιδράσεις και στα αποτυπώματά τους που είναι διακριτά και ανθεκτικά, έτσι ώστε να μετριάσουν τις καταστροφικές φλόγες του σήμερα.

Σύντομες κριτικές:

Το μεγαλείο της Ανατολής.
Le Monde

Αυτός ο πληθωρικός συγγραφέας υπογράφει με την «Πυξίδα» ένα μυθιστόρημα στοιχειωμένο από την ανθρώπινη τραγωδία που κατασπαράσσει την Συρία. Ο νέος Μπαλζάκ.
Le Nouvel Observateur

Μια λευκή νύχτα δίπλα σε μια πυξίδα που δεν δείχνει ποτέ τον βορρά.
Le Magazine Litteraire

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!