Ηλεκτρισμός και μαγνητισμός ΙΙ

Σειρά Φυσικής του Berkeley, Τόμος 2, δεύτερη αγγλική έκδοση
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 38.34
34.51
Τιμή Πρωτοπορίας
+
269141
Συγγραφέας: Purcell, Edward
Σελίδες:504
Επιμελητής:Κώνστα, Αμαλία
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2005
Θέμα:Φυσική
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί το δεύτερο τόμο των «Μαθημάτων Φυσικής Berkeley», αναπτύσσονται με τη συνήθη σειρά τα κλασικά θέματα του Ηλεκτρομαγνητισμού: ηλεκτροστατική, συνεχή ρεύματα, μαγνητικό πεδίο, ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, εξισώσεις Maxwell και ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ηλεκτρική και μαγνητική πόλωση της ύλης. Όμως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται τα θέματα αυτά δεν ακολουθεί πάντα την παραδοσιακή μέθοδο. Ιδιαίτερα για τη μελέτη των κινούμενων φορτίων και τον ορισμό και την ερμηνεία της έννοιας του μαγνητικού πεδίου, ο συγγραφέας πραγματεύεται τα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία ως εκδηλώσεις της θεωρίας της σχετικότητας και εστιάζει την προσοχή σε μερικά θεμελιώδη θέματα, όπως η διατήρηση και το αναλλοίωτο του ηλεκτρικού φορτίου. Έτσι, η έννοια του μαγνητικού πεδίου εισάγεται φυσιολογικά, ως αποτέλεσμα της κίνησης ηλεκτρικών φορτίων, και τονίζεται η ισοδυναμία ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου, με τη χρησιμοποίηση των μετασχηματισμών της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας.

Η ερμηνεία της ηλεκτρικής αγωγιμότητας, καθώς και η προσέγγιση στη μελέτη των ηλεκτρικών και μαγνητικών φαινομένων μέσα στην ύλη είναι κυρίως «μικροσκοπική», με τη χρησιμοποίηση της ατομικής δομής της ύλης και με έμφαση στη φύση των ατομικών και μοριακών διπόλων, τόσο των ηλεκτρικών όσο και των μαγνητικών.

Για την κατανόηση των μαθηματικών εννοιών που χρησιμοποιούνται εδώ, γίνεται λεπτομερής και ευκρινής ανάπτυξη των απαραίτητων μαθηματικών γνώσεων και ο μαθηματικός εξοπλισμός του φοιτητή επεκτείνεται με την προσθήκη μερικών εργαλείων από το διανυσματικό λογισμό - βαθμίδα, απόκλιση, στροβιλισμό και Λαπλασιανή, που αναπτύσσονται στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου.

Κάθε ένα από τα 11 Κεφάλαια συνοδεύεται από πολλά επεξηγηματικά και πολύ παραστατικά σχήματα και από έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων για την εμπέδωση του περιεχομένου του, ενώ στο τέλος του βιβλίου εισάγονται, σε παραρτήματα, μια σύντομη ανασκόπηση της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας και τρία εξειδικευμένα θέματα: η ακτινοβολία από επιταχυνόμενο φορτίο, η υπεραγωγιμότητα και ο μαγνητικός συντονισμός.
Συγγραφέας:
Purcell, Edward
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
504
ISBN:
9789602546499
Επιμελητής:
Κώνστα, Αμαλία
Μεταφραστής:
Ομάδα μεταφραστών
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2005

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!