Ψυχολογίες συμμόρφωσης

Σημειώσεις πάνω στον ψυχοπολιτικό έλεγχο του μεταναστευτικού
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.66
8.16
Τιμή Πρωτοπορίας
+
492459
Εκδόσεις: Oposito
Σελίδες:120
Επιμελητής:Στασινοπούλου, Μαρία, Μάκη, Κωστούλα
Ημερομηνία Έκδοσης:22/12/2018
ISBN:9786188342965
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το ανά χείρας βιβλίο προσφέρει μια αιχμηρή κριτική ματιά στις σχέσεις εξουσίας που οι ψυχολογικές θεωρίες και πρακτικές εγκαθιδρύουν και αναπαράγουν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Η πολυτιμότερη όμως συμβουλή του είναι ότι θέτει το ανησυχητικό και ανατρεπτικό ερώτημα: πώς (μέσα από την εμπειρία) με τους πρόσφυγες μπορούμε να σκεφτούμε και να ανασυνθέσουμε το ίδιο το πεδίο της ψυχολογικής γνώσης και πρακτικής.
Στάθης Παπασταθόπουλος Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το βιβλίο αυτό μα προσφέρει μία διεισδυτική ματιά στον λόγο, στις συγκλονιστικές μαρτυρίες και στα μέσα αντίστασης των μεταναστών και μεταναστριών, μέσα από μια κρίσιμη στην ψυχολογία και στο κυρίαρχο δυτικό αφήγημα περί "ανθρωπισμού".
Βάσια Λέκκα, Δρ. Ιστορίας, ΕΚΠΑ.

Ποια είναι η λειτουργία της "ψυχολογίας" στο πλαίσιο της λεγόμενης μεταναστευτικής "κρίσης"; Είναι τα εργαλεία αυτής της δυτικής επιστήμης κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τον ψυχικό πόνο ανθρώπων που δεν την αναγνωρίζουν και δεν κατανοούν τη γλώσσα και τη λογική της; Ή μήπως πρόκειται, τελικά, για μια τεχνολογία διαχείρισης και συμμόρφωσης;
Βασισμένο σε σημειώσεις πεδίου και μελέτες περίπτωσης από Κέντρα Υποδοχής και δομές "φιλοξενίας", το βιβλίο αυτό διερευνά την ψυχοπολιτική λειτουργεία των ψ-παρεμβάσεων και θέτει υπό αμφισβήτηση της κυρίαρχες "θεραπευτικές" πρακτικές.
Στόχος του βιβλίου δεν είναι να παρουσιάσει μια κλειστή θεωρητική ανάλυση και να δώσει έτοιμες απαντήσεις, αλλά να διατυπώσει και να αναπτύξει ένα ουσιαστικό διττό ερώτημα: "τι ψυχολογία κάνουμε και για ποιους/ες την κάνουμε"

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!