Ψυχανάλυση και ιδεολογίες

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 29.50
22.13
Τιμή Πρωτοπορίας
+
385196
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Καπόν
Σελίδες:400
Επιμελητής:Καραδήμας, Δημήτρης
Ημερομηνία Έκδοσης:20/06/2013
ISBN:9789606878657
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μια έννοια που διατρέχει όλο το εύρος των σύγχρονων Επιστημών του Πνεύματος είναι η Κριτική των Ιδεολογιών, δηλαδή η ανεύρεση εκείνων των ατομικών και καθολικών συνθηκών που παραμορφώνουν την επικράτηση του Ορθού Λόγου. Η συνεισφορά της Ψυχανάλυσης στην περιγραφή και ανάδειξη των Ιδεολογιών είναι τεράστιας και μόνιμης σημασίας, γιατί η μεθοδολογία της, στηριγμένη στην κλινική εμπειρία, διακρίνεται από τη συμπληρωματική ερμηνεία των ασυνείδητων κινήτρων που συνοδεύουν κάθε πνευματική ή ψυχική έκφανση.

Ο τόμος των Πρακτικών του 7ου Διεθνούς Ψυχαναλυτικού Συμποσίου των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε το 2008 με θέμα Ψυχανάλυση και Ιδεολογίες, περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και τους αντίστοιχους σχολιασμούς ενός αριθμού ψυχαναλυτών και διανοητών από διαφορετικές χώρες που διαμόρφωσαν τον εξαιρετικά πυκνό, ευαίσθητο και επίκαιρο διάλογο μιας μοναδικής συνάντησης. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν κάλυψαν ένα πλήθος πλευρών της συνεδριακής θεματικής και συνέβαλαν στην προώθηση ενός διεθνούς προβληματισμού, η ένταση του οποίου απεικονίζεται στα κείμενα της παρούσας έκδοσης. Ο τόμος Ψυχανάλυση και Ιδεολογίες επιδιώκει την ενημέρωση ενός ευρύτερου αριθμού ενδιαφερομένων για τα πολλαπλά σημεία επαφής της ψυχαναλυτικής θεωρίας με τις αυτοκριτικά εξελισσόμενες σύγχρονες επιστημονικές κατευθύνσεις, όπως άλλωστε και για τη διεύρυνση του δικού της ερευνητικού ορίζοντα.
****
συλλογικό έργο : Σταυρούλα Μπεράτη, Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Charles Hanly, Myriam Revault d Allonnes, Claudio Laks Eizirik, Μαρίλια Αβέρωφ - Aisenstein, Δημήτρης Τζάκσον, Robert Michels, Jorge Canestri, Σάββας Σαββόπουλος, Daniel Widlocher, Ronald Britton, Νίκος Κουρέτας, H. Shmuel Erlich, Juan Pablo Jimenez, Κώστας Μπαζαρίδης, Werner Bohleber, Donald Moss, Νίκος Τζαβάρας, Michael Parsons, Otto F. Kernberg, Πέτρος Χαρτοκόλλης, Αριέλλα Ασέρ, Κωνσταντίνος Καπετανάκης, Ιάκωβος Κλεώπας, Κλαίρη Συνοδινού, Εύη Ζαχαρακοπούλου, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Ιωάννης Βαρτζόπουλος, Χρήστος Ζερβής, Νίκος Λαμνίδης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Δημήτρης Σακελλάρης, Μαρία Χατζηανδρέου, Φώτης Μπόμπος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!