Κληρονομικό δίκαιο I

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 45.00
40.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
224016
Συγγραφέας: Ψούνη, Νίκη
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:429
Ημερομηνία Έκδοσης:07/09/2012
ISBN:9789604458882
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τρίτη έκδοση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ενημέρωσης του έργου προκειμένου να ληφθούν υπόψη τόσο οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που επήλθαν με το ν. 3994/2011 "Εξορθολογισμός και βελτίωση στην από νομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις", όσο κυρίως οι μεταβολές που προήλθαν από το ν. 4055/2012 "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής".
Ειδικότερα με τον πρώτο από τους προαναφερόμενους νόμους προβλέ-φθηκε η υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου σε αναγνωριστικές αγωγές (άρθρο 70), άρα και σ αυτήν της αναγνώρισης κληρονομικού δικαιώματος. Ο δεύτερος νόμος καθιέρωσε την υπαγωγή υποθέσεων εκούσιας δικαιοδοσίας στην αρμοδιότητα των ειρηνοδικείων, προβλέποντας ως δικαστήριο κληρο-νομίας το ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο κληρονομούμενος είχε κατά το χρόνο του θανάτου του την κατοικία του και αν δεν είχε κατοικία τη διαμονή του.... Ο τελευταίος αυτός νόμος περιέλαβε ακόμη ρητά την αντικατάσταση διατάξεων που αφορούν, κατά κύριο λόγο, τη διαδικασία δημοσίευσης της διαθήκης, της κήρυξης ιδιόγραφης διαθήκης κυρίας, αλλά και αυτήν της έκδοσης κληρονομητηρίου.
Επιπλέον η μεταρρύθμιση της διαδικασίας λύσης του γάμου με συναινετικό διαζύγιο, με τον ως άνω ν. 4055/2012, επέβαλε την επανεξέταση εφαρμογής της ΑΚ 1822, στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης.
Με την ευκαιρία της αντιμετώπισης των κληρονομικού δικαίου διατάξεων υπό το νέο νομοθετικό καθεστώς το έργο έχει ενημερωθεί και με νεώτερη βιβλιογραφία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!